Εκκλησία

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντά στα περί υποκρισίας της νέας κυβέρνησης του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

messhnias-kubernhsh

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μεσσηνίας Χρυσόστομο, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος της Υπαπαντής, που παρέθεσε χθες το μεσημέρι ο δήμος Καλαμάτας.

Κι ενώ μέχρι πρότινος το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στις εξαγγελίες του εκάστοτε δημάρχου και τις υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν γίνονταν σχεδόν πράξη, του εκπροσώπου της κυβέρνησης προς τους παρευρισκόμενους, χθες την παράσταση «έκλεψε» η απάντηση του μεσσηνιακής καταγωγής αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου στα όσα υποστήριξε προχθές ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για την υποκρισία της νέας κυβέρνησης απέναντι στις σχέσεις της με την Εκκλησία.

Έτσι, παίρνοντας το λόγο, στο γεύμα που παρατέθηκε σε ξενοδοχείο στην οδό Ναυαρίνου, ξεκαθάρισε ότι η Αριστερά και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση, αλλά, τουναντίον, οι δρόμοι τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των κληρικών στην Εθνική Αντίσταση, τονίζοντας ότι ένας από τους Μητροπολίτες ήταν και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΕΑΜ. Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής υπουργός διάβασε απόσπασμα από βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο οποίο φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ άλλων, και 168 ιερείς.

Τέλος, σχολίασε ότι εν όψει της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνει η χώρα οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, αλλά να συγκλίνουν στο έδαφος της αλληλεγγύης προς τις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν. Όπως ήταν φυσικό οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν αίσθηση και παγωμάρα στο ακροατήριο, το οποίο είχε μάθει να ακούει άλλα πράγματα, αλλά πέρα από κάποιες μουρμούρες δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Μέχρι στιγμής ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ