Εκκλησία

Γη σε 25 αγρότες από την Εκκλησία στη Βιάνο

Γη σε 25 αγρότες από την Εκκλησία στη ΒιάνοΓη σε 25 ακτήμονες παραχωρεί η Εκκλησία στη Βιάννο Κρήτης. Ο καθένας θα καλλιεργεί περίπου 4 στρέμματα.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε  τις εργασίες της η  Επιτροπή, που συγκροτήθηκε από κληρικούς και λαϊκούς της Επαρχίας Βιάννου,  και η οποία  στην τελευταία συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίουυπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και την παρουσία του Δήμαρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, αποφάσισε την  οριστική αξιολόγηση των αιτήσεων που υπεβλήθησαν για δωρεάν παραχώρηση προς χρήση μοναστηριακής γης.

Υποβλήθηκαν συνολικά πενήντα εννέα  αιτήσεις. Τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά για κάθε αίτηση ήταν: Ε1, Ε2, Ε9, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2013 και δημοτική ενημέρωση. Η Επιτροπή έκανε δεκτές τις σαράντα πέντε αιτήσεις, στις οποίες επισυνάπτονταν τα παραπάνω δικαιολογητικά, τις αξιολόγησε και τις κατέταξε σε οριστικό πίνακα δικαιούχων, κατ’ αύξοντα αριθμό εμπερίστατης κοινωνικής κατάστασης. Στους είκοσι πέντε  πρώτους θα παραχωρηθούν από τέσσερα στρέμματα μοναστηριακής γης στην περιοχή «Πορτέλα» Τοπικής Κοινότητας Χόνδρου του Δήμου Βιάννου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, με το Δήμαρχο κ. Παύλο Μπαριτάκη και την Επιτροπή μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου επισήμως επιδόθηκε ο κατάλογος των είκοσι πέντε δικαιούχων, με το τοπογραφικό σχέδιο περί τα  στρέμματα, έτσι ώστε στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι  χωματουργικές εργασίες που απαιτούνται για  την κατανομή των περί των τεσσάρων στρεμμάτων σε κάθε έναν από τους είκοσι πέντε δικαιούχους.

gh2

agronews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ