Εκκλησία

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί Καρύδη: Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν ο μητροπολίτης Σεραφείμ!

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης απάντησε στις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμσχετικά με το ενδεχόμενο νομικής κάλυψης των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης, χαρακτηρίζοντας τον"ταλιμπάν και μουτζαχεντίν".

Την Πέμπτη ο μητροπολίτης απείλησε με αφορισμό "όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι", και συνεχίζει λέγοντας ότι η τροπολογία "θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας". 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καρύδη "αντί ο κ. Σεραφείμ να προωθεί την αγάπη και την αλληλεγγύη, με τα λεγόμενα του ενισχύει το διχασμό, το φανατισμό και το μίσος".

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει θέση όπως έκανε και με το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου έκανε μηνύσεις μαζί με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές για τη θεατρική παράσταση στο Βοτανικό (Corpus Christi), ενώ στη συνέχεια έκανε πίσω και κατήγγειλε τη ΧΑ". Ο κ. Καρύδης συμπλήρωσε πως "το σύμφωνο είναι ένα θέμα που αφορά τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, δεν έχει καμία δουλειά η εκκλησία, άλλωστε έπρεπε να το είχαμε κάνει από το 2008".

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ΝΔ υπαναχώρησε στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης, ανακοινώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την τροπολογία υπέρ της επέκτασης του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια εντός της ημέρας.

To τελικό κείμενο της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη Ελλάδα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, αναμένει για να πάρει θέση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όπως δήλωσε την Πέμπτη. 

thestival.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ