Εκκλησία

Ο Τρίκκης Χρυσόστομος ενθρονίσθηκε παρόντων των δύο προκατόχων του (ΦΩΤΟ)

Ενθρονίσθηκε το μεσημέρι στον Αγιο Νικόλαο Τρικάλων, ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος.

Προηγουμένως στην κεντρική πλατεία τον υποδέχθηκε και προσεφώνησε ο Δήμαρχος Τρικαίων κ. Παπαστεργίου, επικεφαλής του λαού της πόλεως και των λοιπών περιοχών της Μητροπόλεως, ενώπιον πλειάδας Ιεραρχών, Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας και αγήματος της ΣΜΥ.

Ο Μητροπολίτης ανταπάντησε με λόγο που στόχευσε στην νεολαία, μη παραλείποντας να αναφερθεί στον Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο, ο οποίος έλαβε τον λόγο αμέσως και εν τέλει περικόσμησε το στήθος του διαδόχου Του με ιερόν Εγκόλπιον.

Πομπή με λάβαρα και καριοφίλια, ιερόπαιδες και Τρικαλινούς με παραδοσιακές στολές, αντιπροσωπείες των σχολείων, φιλαρμονική, ιεροφορεμένους κληρικούς της Μητροπόλεως, κληρικούς από άλλες περιοχές, επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ των πρεσβυγενών πατριαρχείων, και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συνόδευσαν τον νέο ποιμενάρχη στην καθέδρα του.

Υπό τις επεφημίες και τα χειροκροτήματα του παρατεταγμένου στις οδούς λαού, ο κύριος Χρυσόστομος, πέμποντας ευλογίες και χαμόγελα έφτασε στο Ναό, όπου εισήλθε υπό πανηγυρική κωδωνοκρουσία.

Αφού ενδύθηκε εις το ιερό βήμα των αμφίων Του, ανήλθε τις βαθμίδες του θρόνου Του υπό τις ευχετικές ιαχές άξιος.

Ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε την σχετική εγκύκλιο προς τον κλήρο κ τον λαό της Ιεράς Συνόδου και το διάταγμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου  περί εγκαταστάσεως του νέου Μητροπολίτου και Εκείνος μετά ταύτα εποίησε ευλογητόν της δοξολογικής ακολουθίας της ενθρονίσεως.

Άμα το πέρατι των ευχών και της απολύσεως ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσεφώνησε τον ενθρονισθέντα αναφερθείς και στην κατά τον αυτό τρόπο εκλογή του ιδίου,  ως Μητροπολίτου Θηβών και την μετά τούτο συνύπαρξη επί δεκαετία μετά του προκατόχου του κυρού Νικοδήμου.

Ο περιφεριάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός εν συνεχεία, μετά από θερμά λόγια για τον αποχωρήσαντα της ενεργού υπηρεσίας Μητροπολίτη Αλέξιο, καλοσώρισε και ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη.

Έν τω άμα ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος του Μητροπολίτη Αλεξίου, εκ μέρους του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως προσεφώνησε με καθαρεύσα γλώσσα τον νέο Ποιμενάρχη και του ενεχείρισε ποιμαντορική ράβδο.

Ο από τούδε Ιεράρχης των Τρικαίων εκφώνησε τον επιβατήριο λόγο του και μετά τον πολυχρονισμό του Αρχιεπισκόπου και του ιδίου, Εκείνος όρισε δια του «Δί” ευχών των αγίων πατέρων» το τέλος της τελετής, του Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού, Πρωτοσύγκελλου του ομωνύμου του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου αντιφωνήσαντος δια του «Διευχών του Αγίου Δεσπότου».

Τούτο ακολούθησε, ο εμπρός του θρόνου Του, ασπασμός των δύο προκατόχων του Σεραφείμ και Αλεξίου και έν τω άμα ο διάδοχος των, αποδόθηκε στις εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού του ποιμνίου του και των εκ Πρεβέζης, Θεσσαλονίκης και αλλαχού φίλων του.

trikkis5trikkis4trikkis3trikkis1trikkis7trikkis8trikkis10trikkis9trikkis11

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ