Εκκλησία

Πατρών Χρυσόστομος: Με όποιο κόστος να διατηρηθεί ο θεσμός της Κυριακάτικης Αργίας

Συνάντηση Μητροπολίτη με τους εμπορούς για τις Κυριακές

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε την Παρασκευή 25.10.13 το Προεδρείο του Ε&ΕΣΠ. Ο Πρόεδρος ανέλυσε τις θέσεις του Ε&ΕΣΠ σχετικά με το θέμα των Κυριακών και τις επιπτώσεις στις μικρές επιχειρήσεις.

Ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που έχει αποφασίσει και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ε&ΕΣΠ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 τα καταστήματα να είναι κλειστά. 

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τις πάγιες θέσεις της εκκλησίας και του ιδίου ότι η Κυριακή είναι ημέρα αργίας, αφιερωμένη στην θρησκεία, την εκκλησία, την οικογένεια. Προέτρεψε με όποιο κόστος να διατηρηθεί ο θεσμός της Κυριακάτικης Αργίας.

Είναι κοινή θέση ότι με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας η συνοχή της Ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να διαρραγεί, οι κοινωνικοί δεσμοί χαλαρώνουν ενισχύεται η αποξένωση, η ψυχική ερήμωση και πνευματική ένδεια.

Το Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ θα συνεχίσει τις επαφές του το επόμενο διάστημα με άλλους φορείς, ενώσεις καταναλωτών κ.ά. Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο κ. Γ. Ρώρο ήταν οι κ.κ. Στριφτούλιας Νικ., Σπυρόπουλος Αθαν., Παπαζαφείρης Βας. και Μπαρδάκης Πάρ.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 ΟΛΑ τα καταστήματα κλειστά.

Οι καταναλωτές δεν πραγματοποιούν καμία συναλλαγή με εμπορικό που είναι ανοικτό, γυρίζουν την πλάτη.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. 

thebest.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ