Εκκλησία

Η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Ταύρο (ΦΩΤΟ)

Στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγ. Αννης Περιβολίων Ταύρου χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιωτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων,πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναου και προσκυνητές ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας τόνισε ότι το ρολόι του Θεού λειτουργεί διαφορετικά από το ρολόι των ανθρώπων. Εμείς ζητάμε ό,τι θέλουμε και ο Θεός γνωρίζει τι θα μας δώσει, αν θα μας δώσει και πότε θα μας δώσει.

Αυτό συνέβη με την Αγ. Αννα. Και ο Θεός την αξίωςε να γίνει μητέρα της Μητέρας της Ζωής, που είναι ο Χριςτός. «Ζωήν την κυήςαςαν εκυοφόρησεν » όπως ψάλλομε στο Απολυτικιο.

Η Παναγία όμως,συνέχισε ο Σεβασμιώτατος,δεν ήταν μόνο η απάντηση στις επίμονες προσευχές της Αγ. Αννης, αλλά και γαλουχήθηκε μέσα σε μια ατμόσφαιρα ευλαβείας, που δημιουργούσαν οι ευσεβείς γονείς της Ιωακείμ και Αννα.

Σήμερα, πολλές φορές, παραπονούμεθα για τα σημερινά παιδιά και τους νέους.

Αλλά τίθεται το ερώτημα: Μέσα σε ποιά οικογενειακή ατμόσφαιρα μεγαλώνουν τα παιδιά μας;

Δυστυχώς,συχνά, η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι αρνητική. Και αν ακόμη είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα καλή, όμως δίνει στα παιδιά πνευματικά στηρίγματα ; Τα συνδέει με τον Χριστό και την Εκκλησία;

Η αυτό το θεωρεί δευτερεύον ή και περιττό; Τότε γιατί παραπονούμεθα για τα παιδιά και τούς νέους, όταν τους αφήνουμε χωρίς πνευματικά ερείσματα μέσα στον σύγχρονο κόσμο με τους τόσους πειρασμούς και τις προκλήσεις;

Ας προςέξουμε γιατί όςα εφόδια και αν δώςουμε στα παιδιά μας, χωρίς Χριστό όλα κινδυνεύουν να μηδενιςθούν, είπε καταλήγοντας ο Μητροπολιτης Κορωνείας.

koimisi-1

koimisi-2

koimisi-3

koimisi-4

koimisi-5

koimisi-6

koimisi-7

koimisi-8

koimisi-9

koimisi-10

koimisi-11

koimisi-12

koimisi-13

koimisi-14

koimisi-15

koimisi-16

koimisi-17

koimisi-19

koimisi-20

koimisi-21

πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ