Εκκλησία

6η Χριστιανική Αγάπη (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή η εκδήλωση της 6ης «Χριστιανικής Αγάπης» που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη». Η ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει:

Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, η εκδήλωση της 6ης «Χριστιανικής Αγάπης» που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2014-2015, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της«Ενωμένης Ρωμηοσύνης» κ. Δημήτριος Μπόκας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Γκούντας, Γκρίζης, Γρίβας, Καζαντζής & Καλαντζής, καθώς και ιερείς πολλών ενοριών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και φέτος αθρόα, κατακλύζοντας τον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους παρατέθηκε κοινός δείπνος («Αγάπες») κατά τα πρότυπα της πρώτης Εκκλησίας στα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Ακολούθησαν αναστάσιμοι ύμνοι από τους Ιεροψάλτες Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου & Ιεροψάλτες Αγρινίου, και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Η φετινή Χριστιανική Αγάπη ήταν αφιερωμένη στη Βόρεια Ήπειρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της, στις 17 Φεβρουαρίου 1914 με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας.

Στην εκδήλωση, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Λεωνίδα Παππά, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ.) «Ομόνοια» της Βορείου Ηπείρου, τον κ. Νικόλαο Μπρίγκο, διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας «Όμηρος», εκπαιδευτικούς και παιδιά από τα σχολεία του Μεσοποτάμου και της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου. Οι κ.κ. Παππάς και Μπρίγκος με τους συγκινητικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν και τα Βορειοηπειρωτόπουλα με την παρουσία τους, τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, τα ποιήματα και τα τραγούδια τους (όπως ο «Θούριος», το «Νά ’τανε το ’21 – Χρόνια Δοξασμένα» κ.α.) μας έδειξαν πόσο δυνατά χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας στη Βόρειο Ήπειρο και δίδαξαν τον τρόπο που μπορούμε και εμείς να ξεπεράσουμε την κρίση που διανύουμε, εμποδίζοντας την αλλοίωση που επιχειρείται εναντίον μας και κρατώντας στην καρδιά μας το Χριστό και την Ελλάδα, όπως για αιώνες το πράττουν και οι Βορειοηπειρώτες, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Κατά την εκδήλωση, προβλήθηκε επίσης το νέο DVD-video του πατρός Κωνσταντίνου Καντάνη «Οι Υιοί των Αετών»(εκδόσεις Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου), αφιερωμένο στην από αρχαιοτάτων χρόνων ιστορία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, αλλά και στους συνεχιζόμενους διωγμούς που αυτός υφίσταται. Για να δείτε το DVD - αφιέρωμα στη Βόρειο Ήπειρο, πατήστε ΕΔΩ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑκαι με την αδελφοποίηση των παιδιών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με τα παιδιά της Χειμάρρας και του Μεσοποτάμου της Βορείου Ηπείρου.

Για να δείτε ρεπορτάζ της 6ης Χριστιανικής Αγάπης, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV, ο οποίος κάλυψε την εκδήλωση, πατήστε ΕΔΩ. Το video ολόκληρης της εκδήλωσης θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ιστοσελίδα του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (www.agiosdimitrios-agrinio.gr)

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους καθώς και όλες τις κυρίες που ετοίμασαν φαγητό, το οποίο προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε:

Στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «Ομόνοια», κ. Λεωνίδα Παππά, στο διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας «Όμηρος», κ. Νικόλαο Μπρίγκο, στα παιδιά και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς των σχολείων του Μεσοποτάμου και της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου που κόσμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και μας απέδειξαν ότι η Ελλάδα, η Ορθοδοξία και η ελευθερία ξεκινούν πρώτα από την καρδιά.

Στο Δήμο Αγρινίου, για την κατασκευή της εξέδρας της εκδήλωσης.

Στους εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», στο οποίο φέτος φοίτησαν 570 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ευχαριστούμε επίσης τους κ.κ. Ευστάθιο Βάρδια και Ιωάννη Σάββα, διευθυντές του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, για την παραχώρηση και φέτος των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων τους, για τη διεξαγωγή των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στις 170 εθελόντριες που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου σιτίζονται καθημερινά 275 αδελφοί μας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

agaph6agaph5agaph4agaph3agaph2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ