Εκκλησία

Έξαλλη η Εκκλησία με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για "εμπόριο λειψάνων"!

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για "εμπόριο λειψάνων", αναφορικά με τη μεταφορά τoυ ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".

Η απάντηση του διευθυντή Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρη Κονιδάρη ήταν δριμεία και καταιγιστική:

"Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ''προοδευτικών'' λαϊκισμών".

Υπενθυμίζεται πως για «μορφή ειδωλολατρίας» και «εμπόριο λειψάνων» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, όταν καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, έγινε ζωντανή σύνδεση με την εκκλησία στην οποία γίνεται το προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

«Η Αγία Βαρβάρα δεν έχει ανάγκη τον κ. Καμμένο να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους», τόνισε ο κ. Φίλης εκφράζοντας την άποψη ότι αυτές οι εικόνες παραπέμπουν σε ειδωλολατρικές εκδηλώσεις.

«Κακώς τα λείψανα θα πάνε στον Άγιο Σάββα. Οι πιστοί και οι άρρωστοι που θέλουν να γιατρευτούν πάνε στο νοσοκομείο και όχι στην εκκλησία», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ