Εκκλησία

Ο Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας» του εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο  Πόντιος (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως) Πιλάτος «ένιψε τας χείρας» του εν όψει της  Μεγάλης Εβδομάδας. 

Έστειλε το θέμα της συκοφαντίας  του πνευματικού μας πατέρα π. Ιωάννου Καρασακαλίδη στο πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για να το εκδικάσει, σα να μη μπορούσε ο ίδιος να κλείσει ομαλά την υπόθεση!(θαυμάζουμε τις ηγετικές του ικανότητες!)

Προ των παθών του Κυρίου μας, την τελευταία εργάσιμη μέρα, όρισε το δικαστήριο-παρωδία, κατάλοιπο του πιο σκληρού  μεσαίωνα, όπου ο κατήγορος και ο δικαστής είναι  το ίδιο πρόσωπο, με ανακριτές –ιερείς από την ίδια την μητρόπολη(θαυμάστε  αντικειμενικότητα)!  

Το Ανθίμειο κέντρο –όπου έγινε η δίκη- είχε κατακλυστεί από πνευματικά παιδιά και ανθρώπους που αγαπούν τον πατέρα Ιωάννη, περισσότερα από 200 άτομα ,οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν την απόφαση, περικυκλωμένοι από δεκάδες αστυνομικούς σε υπηρεσία να προστατέψουν τον Δεσπότη ,από ποιους άραγε? Από ανθρώπους, που μόνο αγάπη έχουν μέσα τους για τον πνευματικό τους πατέρα και λύπη για την κατρακύλα και την αναξιότητα του τοπικού Επισκόπου, που δεν μπορεί να διακρίνει το σωστό από το λάθος ,την ζήλια, τον φθόνο και την κακία των παρατρεχάμενων του για τον εν λόγω ιερέα? Τι κρίμα!  Μας αξίζει άραγε μια τέτοια εκκλησιαστική διοίκηση χωρίς  ίχνος  πνευματικότητας?

Αυτά είναι πρωτόγνωρα  για την πόλη μας. Ο Μητροπολίτης ,πάνω απ’όλα οφείλει να είναι πατέρας, που  αγαπά και στηρίζει όλα τα  παιδιά του. Στην περίπτωσή μας ,ο επίσκοπος δίχασε και εξόργισε το ποίμνιο χωρίς να σεβαστεί τις άγιες μέρες που διανύουμε. Πώς άραγε θα ανέβει στον άμβωνα να κηρύξει την αγάπη και την συγχωρητικότητα  που ο ίδιος δεν βιώνει? Πως θα διαβάσει τα Δώδεκα Ευαγγέλια  με τα γεγονότα του θειου πάθους ? Δεν θα καθρεφτιστεί άραγε αυτός και οι ιεροκατήγοροι που χρησιμοποίησε , μέσα στα Ευαγγέλια  στη θέση του Άννα, του Καιάφα ,του Ιούδα ,των σταυρωτών του Χριστού?

Δυστυχώς ,η πόλη μας έχει πέσει σε βαθύ πνευματικό σκοτάδι, από το οποίο μόνο ο θεός μπορεί πλέον να μας γλυτώσει! Ευχόμαστε, εν όψη  των θείων ημερών ,ο Θεός να μη τους καταλογίσει  το κακό που έκαναν και να αποκαταστήσει σύντομα το δίκαιο. Εμείς θα είμαστε δίπλα στον π. Ιωάννη και θα τον στηρίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και με οποιοδήποτε κόστος. Οι παράνομες ενέργειες του μητροπολίτη (παραβίαση προσωπικών δεδομένων)  θα εκδικαστούν στα ποινικά δικαστήρια και θα μιλήσουμε πλέον ανοιχτά με στοιχεία και φωτογραφίες.

Είμαστε σίγουροι, ότι το συνοδικό δικαστήριο ως πιο αντικειμενικό ,θα αποκαταστήσει την αλήθεια και την τιμή του πνευματικού μας πατέρα έτσι ώστε να επανέλθει στ ποιμαντικά του καθήκοντα, που ο τοπικός επίσκοπος έχει προ καιρού ξεχάσει, ανάμεσα στα εγκαίνια  κτηρίων, τις αγοραπωλησίες και τα πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Π. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗ

Προς συμπλήρωση της ελλιπούς ενημέρωσης των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ