Εκκλησία

Απομάκρυνση επισκόπου μετά από καταγγελίες στην Ιερά Σύνοδο

Πολλές οι καταγγελίες σε βάρος του στην Ιερά Σύνοδο, η οποία αναγκάστηκε τελικά να αποφασίσει την προσωρινή απομάκρυνση του από τον επισκοπικό θρόνο.

Ο λόγος για τον Επίσκοπο της Σερβικής Εκκλησίας.

Αναστάτωση λοιπόν στην οδό Mc Niven στο Οντάριο του Καναδά όπου είναι η έδρα της Επισκοπής.

Η Ιερά Σύνοδος της σερβικής εκκλησίας μελέτησε την έκθεση και τα συμπεράσματα της Επιτροπής που συστήθηκε υπό την προεδρία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιου σύμφωνα με τον Καταστατικό Χαρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σκοπός της επιτροπής ήταν η επανεξέταση χρηματοοικονομικών πράξεων στην Επισκοπή του Καναδά αλλά και η παρατήρηση του συνόλου της εκκλησιαστικής και όχι μόνο ζωής της Επισκοπής, καθώς και το ποιμαντικό έργο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καναδά, Γεώργιου. Κι αυτό επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του, τόσο από τον κλήρο όσο και από λαϊκούς.

Η Ιερά Σύνοδος λοιπόν αποφάσισε πως ο Επίσκοπος Καναδά Γεώργιος απαλλάσσεται προσωρινά από την ευθύνη της διαχείρισης της καναδικής Επισκοπής μέχρι το τέλος των κανονικών διαδικασιών που κινήθηκαν ή μέχρι την την επικείμενη τακτική σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της σερβικής εκκλησίας.

Μέχρι τότε ο υπό κατηγορία επίσκοπος θα βρίσκεται σε αργία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ