Εκκλησία

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής της Αθληφόρου στην Άρτα (φωτογραφίες)

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής της Αθληφόρου από το Μοναστήρι της Αγίας στη Νεράιδα Τρικάλων υποδέχεται με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη της Άρτας.

Το Ιερό Λείψανο εισόδεψαν στην πόλη μας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Νάσης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, μετά του Εφημερίου της Ενορίας Νεράιδος Τρικάλων π. Αποστόλου Οικονόμου και το παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρτης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος μετά του Κλήρου και του πιστού Λαού το υποδέχθηκαν στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Μάρκου και στη συνέχεια εν πομπή το τοποθέτησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Άρτης, όπου και θα παραμείνει διά τετραήμερη προσκύνηση.

Ακολούθησε Ιερά Παράκληση της Αγίας Κυριακής στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών για την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο στην Άρτα, τονίζοντας ταυτοχρόνως την ευλάβεια των Αρτινών προς την Αγία Κυριακή, στο Μοναστήρι της οποίας προστρέχουν κάθε χρόνο στη μνήμη της.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμ. Χρυσόστομος Νάσης, ανταπαντώντας στον Σεβασμιώτατο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή, κομίζοντας τις Αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου προς όλον τον πιστό λαό της Άρτας, προτρέποντας να κρατά πάντα ψηλά και αναμμένη τη λαμπάδα της πίστεως όπως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας μεταξύ των οποίων και η Μεγαλομάρτυς Κυριακή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

transparent

arta2arta3arta4arta5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ