Εκκλησία

Φθιώτιδος Νικόλαος: Για να έρθει το φως του Θεού μέσα στη ζωή μας πρέπει να νεκρώσουμε τις επιθυμίες μας

Για την Ανάσταση του Κυρίου μίλησε στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, τονίζοντας ότι για να λάμψει το φως του Θεού μέσα στη ζωή μας, θα πρέπει πρωτίστως να νεκρώσουμε τις επιθυμίες και να καθαρίσουμε το νου μας.

Στην ακολουθία του Νυμφίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατoς Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην παραβολή των 10 παρθένων καλώντας τους πιστούς να καλλιεργήσουν την φρόνηση. Η φρόνηση ή η διάκριση όπως την ορίζουν οι Πατέρες, μας βοηθά να αποκτήσουμε την γνώση του θείου θελήματος. Τότε κατασκηνώνει στην ύπαρξή μας το φως του Θεού, γινόμαστε τέκνα φωτός και η ζωή μας είναι γεμάτη φως, καθαρότητα και θέρμη αγάπης. Για να έρθει το φως του Θεού μέσα στην ζωή μας πρέπει να νεκρώσουμε τις επιθυμίες με την εγκράτεια και να καθαρίσουμε τον νου με την φρόνηση.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα και ο Θεός με την Ανάστασή του και με το Φώς του να καταλάμψει τις ψυχές όλων.

Καλή Ανάσταση σε όλους με καθαρότητα ψυχής και πνεύματος...

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ