Αρχείο

Σακελλαρίδης: Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς!

sakellaridis

«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς» δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις από το χθεσινό Eurogroup, στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε ένα πράγμα, σε μια αμοιβαία σταθερή συμφωνία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει κοινή συναίνεση για να προκύψει μια κοινή λύση. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την δημοκρατία αυτο που συμβαίνει. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Προσερχόμαστε σε ένα διάλογο για να βρούμε κοινούς στόχους» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συνυπογράψουν την παράταση ενός προγράμματος που έχει αποτύχει.

«Αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να λήξει μέσα σε μία εβδομάδα. Με απόλυτη νηφαλιότητα θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Όσον αφορά  το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος.

"Η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαφή με την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι, και το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα", σημείωσε.

Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι εμμένουν στο τελεσίγραφο τους και τα περιθώρια για την Ελλάδα έχουν στενέψει επικίνδυνα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ