Αρχείο

Συγκλονίζεται η Γερμανία από συγκεντρώσεις για την «αποδυνάμωση» της χριστιανικής κουλτούρας από τους ισλαμιστές

germany

 

Στην Γερμανία στις 22 Δεκεμβρίου 2014, αντι-ισλαμική διαδήλωση συγκέντρωσε 17.000 διαδηλωτές, στην ανατολική Γερμανία, γιορτάζοντας την άνοδο των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων και τραγουδώντας τα κάλαντα, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, Agence France-Presse .

Η Γερμανία συγκλονίζεται για εβδομάδες από συγκεντρώσεις εναντίων των ακραίων ισλαμιστών , με την αιγίδα του κινήματος «Πατριωτικό κίνημα των Ευρωπαίων κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης» ή PEGIDA, των οποίων οι τάξεις στην πόλη της Δρέσδης έχουν διογκωθεί ταχύτατα, από μόλις μερικές εκατοντάδες τον Οκτώβριο σε χιλιάδες τον Δεκέμβριο .

Περίπου 4.500 διαδηλωτές παρέλασαν μέσα από την πόλη με το σύνθημα «Dresden Nazi-free», προειδοποιώντας ότι δεν υπήρχε χώρος για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, στη χώρα που διέπραξε το εβραικό Ολοκαύτωμα.

Οι περισσότεροι οπαδοί PEGIDA επιμένουν ότι δεν είναι ναζί, αλλά πατριώτες που ανησυχούν για την «αποδυνάμωση» της βαθιά χριστιανικής κουλτούρας και των παραδόσεων τους. Οι ίδιοι κατηγορούν τα γερμανικά κυβερνητικά πολιτικά κόμματα, που «προδίδουν» αυτές τις αξίες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που λένε συνεχώς ψέματα. Εμείς στο Pentapostagma.gr, νομίζαμε ότι αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα , αλά από ότι φαίνεται γίνονται και αλλού.

Υπομένοντας το κρύο και την υγρασία , χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ιστορική αίθουσα συναυλιών Semperoper, για την διοργάνωση μια χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός τους ανήλθε σε περίπου 17.500 άτομα, από τους 15.000 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα .

Υπήρχαν πλακάτ που έγραφαν «Ανοίξτε τα μάτια σας», «Ανοίξτε τις καρδιές σας», «Ανοικτές πόρτες» και «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη», καθώς και «στην πρώτη γραμμή είναι το γερμανικό σύνταγμα».

Ο προτεστάντης επίσκοπος της Σαξονίας , Jochen Bohl, είπε ότι οι οπαδοί του κινήματος PEGIDA, τραγουδώντας τα κάλαντα, ζητούσαν «να μην εκμεταλλεύονται το χριστιανικό σύμβολο και την χριστιανική παράδοση» για πολιτικούς σκοπούς, αναφέρει γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA .

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, του κόμματος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών, ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους πολίτες να δρομολογήσουν μια «εξέγερση αξιοπρέπειας » ενάντια στο κίνημα των ισλαμιστών , λέγοντας ότι «αυτό είναι το είδος της δημόσιας αντίδρασης που χρειαζόμαστε τώρα».

Η κίνηση PEGIDA, γεννήθηκε σε μια πόλη που ήταν μέρος της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια.

Μικρότερες ομάδες του ιδίου κινήματος διαδήλωσαν στις 22η του Δεκεμβρίου σε δυτικές πόλεις της Βόννης, του Kassel και του Βίρτσμπουργκ, αλλά συγκέντρωσαν μόνο 200 οπαδούς , αλλά σε εθνικό επίπεδο οι διαδηλωτές έφτασαν τους 20.000.
Η αστυνομία δεν ανέφερε πράξεις βίας, αλλά ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι κρατούνται προσωρινά μετά από συγκρούσεις στο Kassel, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Η μεγαλύτερη πορεία εναντίον του κινήματος PEGIDA, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μονάχου, όπου τουλάχιστον 12.000 διαδηλωτές συσπειρώθηκαν υπό το σύνθημα «Κάντε χώρο - Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι».

«Έχουμε χώρο για ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, εθνοτική καταγωγή και τη μητρική γλώσσα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Dieter Reiter στο πλήθος. Προφανώς σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο Pentapostagma.gr, οι βιομήχανοι του Μονάχου πάντα θέλουν «φτηνά εργατικά χέρια», και δεύτερον στο αυτόνομο κρατίδιο υπάρχουν σκέψεις για «αποχώρηση» από την ομοσπονδιακή Γερμανία, διότι ένα τόσο πλούσιο κρατίδιο δεν μπορεί να «ταΐζει» τα υπόλοιπα κρατίδια, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των βαυαρών αξιωματούχων. Κατά τα άλλα αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τι θέλουν οι υπόλοιποι «νοικοκυραίοι» στην χώρα.

«Έχουμε χώρο για όλες τις θρησκείες και τους πιστούς, για εκείνους που πηγαίνουν στο τζαμί την Παρασκευή, που πηγαίνουν στη συναγωγή το Σάββατο, ή στην εκκλησία τις Κυριακές, αλλά και για όσους προτιμούν να μείνουν μόνο στο σπίτι», δήλωσε ο δήμαρχος του Μονάχου.

Πολιτικοί από όλα τα μεγάλα γερμανικά κόμματα έχουν μείνει έκπληκτοι από την εμφάνιση των δεξιών εθνικιστών ΝΑΖΙ , οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους εξέφρασαν την οργή τους ενάντια σε αυτό που θεωρούν ως ένα «πλήρως αποτυχημένο σύστημα μετανάστευσης και ασύλου».

Το κίνημα έχει αναδειχθεί σε μια εποχή που η Γερμανία, είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, και έχει καταστεί ο πιο δημοφιλής προορισμός της ηπείρου για τους αιτούντες ασύλου , καθώς και ο νούμερο δύο προορισμός στον κόσμο για τους μετανάστες μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εισροή των προσφύγων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αρκετές αφρικανικές και βαλκανικές χώρες έχει δημιουργήσει τεταμένες σχέσεις στις τοπικές κυβερνήσεις, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι μετανάστες στεγάζονται σε παλιά σχολεία, συγκροτήματα γραφείων και στρατώνες.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει τους Γερμανούς να αποφεύγουν να πέφτουν θύματα κάθε μορφής ξενοφοβικής "δημαγωγίας", ενώ άλλοι βουλευτές έχουν εκφράσει τη λύπη τους για την εμφάνιση των νεοναζί».

Σκούρα τα πράγματα για την Γερμανία και την «επίπλαστη» ευημερία, η χώρα καταρχήν χωρίζεται στα δύο και πιθανόν τρία, αργά αλλά στεθερά. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση του Βερολίνου είναι ότι βγήκαν στον δρόμο όπως αναφέραμε, οι «νοικοκυραίοι», και μαζί με τους υπόλοιπους αυτό αποτελεί «καμπάνα» για την ίδια την Μέρκελ. Κινδυνεύει η κυβέρνηση της όσο και να ακούγεται οξύμωρο, αυτήν την δεδομένη στιγμή, οι Γερμανοί δεν αποδέχονται τα καραβάνια των ισλαμιστών που κατακλύζουν τις πόλεις της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει σε Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία , Ισπανία, Ελλάδα κτλπ. Η πατρίδα μας βιώνει την πιο μεγάλη και ανεξέλεγκτη εισβολή από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες να κατακλύζουν την Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις, αποτελώντας ωρολογιακή βόμβα για τα θεμέλια της δημοκρατίας μας.

Σε μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη θα λέγαμε ότι «κινδυνεύει» όλη η καθεστηκυία τάξη της Ευρώπης από τους «φιλεύσπλαχνους» πολιτικούς, που θέλουν να μεταβάλουν τις ευρωπαϊκές πόλεις σε Καμπούλ……..

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ