Αρχείο

Τη μέρα παπάς, τη νύχτα... τραγουδιστής! (φωτο & βίντεο)

papas1

Ένας διαφορετικός παπάς. Ο παπα-Στεφανής μοιράζεται ανάμεσα σε δύο αγάπες… το Θεό και το τραγούδι!

Ο παπά Στεφανής Νίκας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Ρέθυμνο, τόσο στους πιστούς της ενορίας του, όσο και στους πελάτες των μαγαζιών της ευρύτερης περιοχής που τραγουδάει. Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Λευκόγια, ο ιερέας ψάλλει τους ύμνους της Εκκλησίας και ευλογεί τους πιστούς. Το απόγευμα συνθέτει υπέροχα ριζίτικα τραγούδια τραγούδια και τραγουδά με παρέες σε καφενεία της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

«Η λαϊκή μας παράδοση πρέπει να διασωθεί. Οι Κρητικοί είναι μερακλήδες άνδρες. Το μόνο που σε θλίβει στις μέρες μας, είναι ότι οι νέοι, αν και αγαπούν τη μουσική και χορεύουν γιατί έμαθαν στο χοροδιδασκαλείο, εντούτοις, δε γνωρίζουν να τραγουδούν», δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο candianews.gr.

«Είναι υπέροχο συναίσθημα να είσαι πάνω στο πάλκο. Το να βλέπεις ανθρώπους να διασκεδάζουν και να είναι χαρούμενοι και να... φταις εσύ γι' αυτό, σου δίνει απίστευτη δύναμη ψυχής. Εσύ δίνεις όλο σου το είναι για να τους κάνεις χαρούμενους και εκείνοι σου δίνουν απίστευτη χαρά και ικανοποίηση», τονίζει ο παπα-Στεφανής.

Το ταλέντο, μάλλον, είναι κληρονομικό, καθώς τα δύο παιδιά του ιερέα, ηλικίας 13 και 9 ετών αντίστοιχα, ασχολούνται με τη μουσική και όπως φαίνεται, σε λίγα χρόνια, μάλλον θα ακολουθήσουν τα χνάρια του πατέρα τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

papas5papas4papas3papas2

https://www.youtube.com/watch?v=o0jw93sSu7g&w=500

Διαβάστε επίσης:

Το πρωί… ανθυπαστυνόμος το απόγευμα Παπάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ