Αρχείο

Λοβέρδος για τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ: To να είναι κάποιος χριστιανός, δεν είναι προϋπόθεση για την εγγραφή του στη Θεολογική σχολή!

islam

Η θέση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι πλέον γνωστή και ταυτίζεται απόλυτα με αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Λοβέρδος είχε τονίσει ότι το υπουργείο Παιδείας έχει επαινέσει την απόφαση της σχολής Θεολογίας του ΑΠΘ για την ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος, το οποίο, όπως υποστήριξε, «έχει χαρακτηριστικά κράτους δικαίου και από την άλλη είναι ένα κάλεσμα προς τους Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες να σπουδάζουν στην Ελλάδα αυτά τα όποια θέλουν να σπουδάζουν».

Ενώ δεν είχε παραλείψει να αναφερθεί και στον Άνθιμο Θεσσαλονίκης που εναντιώνεται εξαρχής στην ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τον Άνθιμο, τον Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, νομίζω ότι θα τον καλέσουν να άρει και αυτές τις αντιρρήσεις του. Δεν έχει δικαίωμα κανείς, ούτε το κράτος, να πει στο Πανεπιστήμιο να μην ιδρύσουν το εν λόγω τμήμα. Είναι στο πλαίσιο της επιστημονικής τους αυτοτέλειας».

Ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Έλενας Ράπτη, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά κάθετος. Μάλιστα, επικαλέστηκε και μια απόφαση του ΣτΕ από το 1987, στην οποία σημειώνει πως η ιδιότητα του Ορθόδοξου Χριστιανού δεν αποτελεί προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος στη Θεολογική Σχολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση του είναι ακριβές αντίγραφο εκείνης που είχε δώσει πριν λίγες μέρες σε αντίστοιχη ερώτηση για το ίδιο ζήτηαμ του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη.

Δείτε ολόκληρη τη σκανδαλώδη απάντηση του υπουργού Παιδείας, όπως την παραθέτει το pentapostagma.gr:

lob1lob2lob3

Διαβάστε επίσης:

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ