Αρχείο

Κονίτσης Ανδρέας: Ας ξυπνήσουμε πριν δούμε το όνειρο των μισελλήνων αλβανών για τη... «Μεγάλη Αλβανία» να γίνεται πραγματικότητα!

konitshs

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα εθνικιστικά γεγονότα σε βάρος της χώρας μας που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στη γείτονα χώρα.

Κάνει λόγο για «εκατό χρόνια αλβανικής τρομοκρατίας στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους έλληνες πολιτικούς, ώστε να μη συναινέσουν με κανένα τρόπο στο να γίνει η Αλβανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως» και να ξυπνήσουν από το λήθαργο πριν να είναι πολύ αργά για τη χώρα μας…

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του Σεβασμιωτάτου, όπως σας το μεταφέρει το pentapostagma.gr, έχει ως εξής:
«Για μια ακόμη φορά, η Αλβανία έδειξε το αληθινό πρόσωπό της. Την περασμένη Τρίτη (14.10.2014) το βράδυ, στον αγώνα για το Euro 2016, που έγινε στο Βελιγράδι, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων των δύο χωρών. Γιατί στο 42ο λεπτό του αγώνα, ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο έκανε την εμφάνισή του πάνω από τον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας την αλβανική σημαία και τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»!

Όμως, πέρα από την σύρραξη που έγινε στο σερβικό γήπεδο, αλβανοί εθνικιστές επετέθηκαν στο Ελληνόψυχο χωριό ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ. Προερχόμενοι από το γειτονικό Λαζαράτι, γνωστό από τις εκτεταμένες φυτείες χασίς, που καλλιεργούν και διακινούν κυρίως στην Ελλάδα και φωνάζοντας συνθήματα όπως «θα σας κάψουμε, χριστιανοί», προπηλάκισαν πολλούς Βορειοηπειρώτες και έκαψαν αυτοκίνητά τους!

Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι χιλιάδες αλβανοί υποδέχθηκαν την ομάδα τους στα Τίρανα με τιμές ... ηρώων, ενώ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγχάρηκε τους αλβανούς ποδοσφαιριστές, για την τιμή που έδωσαν στην Χώρα τους!

Τα εθνικιστικά σχέδια των Αλβανών αποδείχθηκαν ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά, όπως φαίνονται και στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και Γεωγραφίας, γεγονός που εμείς πολλές φορές έχουμε καταγγείλει. Μιά εφημερίδα έγραψε: «νύχτα τρόμου στην Βόρειο Ήπειρο». Εμείς, όμως, λέμε όχι νύχτα τρόμου, αλλά εκατό χρόνια αλβανικής τρομοκρατίας στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο.

Και δυστυχώς, όταν ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ πάλευε «με θεούς και δαίμονες» για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, στην Ελλάδα ο πολιτικός και ο λεγόμενος πνευματικός κόσμος και τα ποικίλα συνδικάτα και οι φοιτητικοί σύλλογοι σιωπούσαν επιδεικτικά.

Είναι, όμως, καιρός να ξυπνήσουμε όλοι από την ραθυμία και αδιαφορία μας, για να μη, τυχόν, δούμε κάποια μέρα να γίνεται πραγματικότητα το όνειρο των μισελλήνων αλβανών για την ... «Μεγάλη Αλβανία» και την Βόρειο Ήπειρο να αποτελεί μια ακόμη αλύτρωτη «χαμένη Πατρίδα».

Οι ευθύνες μας θα είναι, τότε, τεράστιες και ανεξόφλητες απέναντι του Έθνους. Ας ξυπνήσουμε αμέσως τώρα, σήμερα. Γιατί αύριο, φοβόμαστε ότι θα είναι πολύ αργά. Και, πάντως, η Ελλάδα με κανένα τρόπο δεν πρέπει να συναινέσει στο να γίνει η Αλβανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικοί οι Αλβανοί ζητάνε τα… ρέστα από τον Κ. Παπούλια που μίλησε για Βόρεια Ηπειρο – ΔΗΛΩΝΟΥΝ… ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ