Αρχείο

Καταπέλτης ο Πειραιώς Σεραφείμ: Ο Χόκινγκ δεν πιστεύει στο Θεό, γιατί είναι συμπλεγματικός λόγω της σωματικής αναπηρίας του!

peiraios

Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, σε ανακοίνωση του, κατά του Βρετανού αστροφυσικού Στήβεν Χόκινγκ.

Η αιτία, που προκάλεσε, στο γνωστό ιεράρχη με τον πύρινο λόγο, μια τέτοια αντίδραση, ήταν η διατυπωμένη πεποίθηση του Χόκινγκ ότι δεν υπάρχει Θεός!

Συγκεκριμένα, όπως υπενθυμίζει το pentapostagma.gr, ο Στήβεν Χόκινγκ είχε πει σχετικά τα εξής: «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες. Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Ο Πειραιώς Σεραφείμ απάντησε γραπτώς στις επιστημονικές θεωρίες του επιστήμονα, κάνοντας όμως και μια αναφορά στη κατάσταση της υγείας του Χόκινγκ, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων...

«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής, ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του, για την οποία αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του. Tο ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του από την αφόρητο σωματική δυστυχία του!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε επίσης:

Λάβρος ο Πειραιώς Σεραφείμ κατά ΣτΕ: Aντισυνταγματική η απόφαση για το τέμενος!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ