Αρχείο

ΈΤΣΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

έτσι-ετοιμάζουν-την-αλλαγή-καθεστώτος-στη-συρίαΤο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama, για την επίθεση κατά των τζιχαντιστών της ISIS έφερε στο προσκήνιο την ανοιχτή πρόθεση των Η.Π.Α για εισβολή στη Συρία.

Πλέον, οι προετοιμασίες για μια νέα επίθεση κατά της Δαμασκού είναι πιο ενεργές από ποτέ. Οι «αντικυβερνητικές δυνάμεις», συμπεριλαμβανομένης της Jabhat al-Nusra, (σ.σ. pentapostagma.gr - που αποτελεί οργάνωση «παρακλάδι» της Al-Qaeda), έλαβαν εκπαίδευση και οπλισμό στην Ιορδανία και πλέον κινούνται προς την τοποθεσία του κυβερνείου Quneitra στη νοτιοδυτική Συρία.

Παρόμοιο πλάνο είχε ήδη σχεδιασθεί την άνοιξη του 2013, και ενώ εκτελέστηκε στα αρχικά του στάδια εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε.

Το κυβερνείο τη Quneitra είναι μία λωρίδα πλησίον των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψίπεδων του Golan, που συνορεύει νότια με την Ιορδανία και στο βορά με το Λίβανο.

Οι «αντικυβερνητικές» δυνάμεις που συνεργάζονται για την πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης είναι το Συριακό Επαναστατικό Μέτωπο (σ.σ. pentapostagma.gr – Syrian Revolutionaries Front (SRF) που υποστηρίζεται από τις Η.Π.Α, με τη βοήθεια του Ισλαμικού Μετώπου ή Ισλαμικού Μετώπου της Συρίας που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία μαζί με τη Jabhat al-Nusrah (παρακλάδι της Al-Qaeda) που μόλις έλαβε χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το Qatar. Οι συγκεκριμένες δυνάμεις κατέληξαν βορειοδυτικά κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, αφού ξεκίνησαν από την Ιορδανία και συνέχισαν προς τη Daara.

Η συγκεκριμένη κίνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρατηρητές του ΟΗΕ απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Συρίας, υποστηρίχθηκε μέσω Ισραηλινών επιθέσεων πυροβολικού κατά των μονάδων της συριακής κυβέρνησης που επιχείρησαν να την αποτρέψουν.

Πλέον, ο μοναδικός συνοριακός σταθμός μεταξύ Ισραήλ και Συρίας τελεί υπό τον έλεγχο των «αντικυβερνητικών» δυνάμεων της Συρίας. Ο ισραηλινός στρατός παρέχει επίσης ιατρική υποστήριξη στις συγκεκριμένες δυνάμεις. Παράλληλα, ο Ο.Η.Ε. έχει αποσύρει όλες τις ειρηνευτικές του δυνάμεις από τη Συριακή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν.

Οι τρομοκράτες της Συρίας ελέγχουν πλέον μία λωρίδα μήκους 70 χιλιομέτρων και πλάτους 5 χιλιομέτρων από την Ιορδανία κατά μήκος των συνόρων με το Γκολάν έως το Λίβανο. Ο κυριότερος σκοπός των κατεχόμενων εδαφών είναι μία πολύ πιθανή επίθεση κατά της Δαμασκού από το Νότο.

Εάν αυτό γίνει πράξη, ο Συριακός στρατός θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες για να υπερκεράσει την επίθεση των ομάδων των τρομοκρατών από τη συγκεκριμένη λωρίδα, καθώς υποστηρίζεται και καλύπτεται από τα αντιαεροπορικά πυρά και τα πυρά πυροβολικού των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ