Αρχείο

Αναγνωρίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης το «μακεδονικό έθνος»;

CEZ_Film

Το βουλγαρικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο ως πηγή του τη σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ, προκαλεί και πάλι με μια είδηση που έσκασε σαν βόμβα, υποστηρίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, έχει συμφωνήσει να γυριστεί ταινία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην οποία θα μιλά για το «μακεδονικό έθνος»!

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Κύριλλος και Μεθόδιος, Σλάβοι απόστολοι» - (βουλγαρικά: Кирил и Методий, славянските апостоли), σε σκηνοθεσία του Τσέχου Πέτρ Νικολάεφ και παραγωγή από την τσεχική εθνική τηλεόραση και το στούντιο «Barrandov» της Πράγας του Βίκτορ Κριστόφ. Μάλιστα, η σκοπιανή εφημερίδα επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ταινία σχεδιάσθηκε ως ένα «πανευρωπαϊκό και ιστορικό γεγονός, αφού επηρεάζει (εμπλέκει) πολλά έθνη, Πολωνούς, Ρώσους, “Μακεδόνες”, Σέρβους και Έλληνες».

Οι Βούλγαροι, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και όπως αποκαλύπτει σήμερα το pentapostagma.gr, φέρονται να είναι εξαγριωμένοι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έχει συμφωνήσει στο να κινηματογραφηθούν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, αντιπροσωπεύοντας τους «Μακεδόνες» και όχι τους Βουλγάρους, κάνοντας μάλιστα λόγο για «καθαρή συνωμοσία των Σκοπίων που κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η «Βέτσερ», η ταινία υποστηρίζεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει ήδη αναγνωρίσει το «μακεδονικό έθνος» και την «μακεδονική εκκλησία»!!!

Το κανάλι 5 των Σκοπίων έρχεται να «επιβεβαιώσει» την αναγνώριση του «μακεδονικού έθνους» από τον κ.κ. Βαρθολομαίο, αφού, όπως τονίζεται, «υπέγραψε ότι το εγκρίνει», ενώ το ίδιο ακριβώς διαβάζουμε και σε πρόσφατο δημοσίευμα της σκοπιανής Falanga.

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται απλά για μια ακόμα ανόητη και άνευ αντικειμένου προπαγάνδα των «καλών» γειτόνων μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ούτε που θα θέλαμε να αναλογιστούμε τι θα σήμαινε μια τέτοια κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και κυρίως πόσες ανυπολόγιστες συνέπειες θα είχε για την πατρίδα μας, καθώς και για την επιχειρούμενη πανταχόθεν νόθευση της ιστορίας και της θρησκείας μας.

Δείτε επίσης:
Οι Γερμανοί ΖΗΤΟΥΝ να χαρίσουμε εδώ και τώρα το Μακεδονία στους Σκοπιανούς! Η Ελλάδα που ήταν;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ