Αρχείο

Αφρικανός παραγωγός κακάο δοκιμάζει για πρώτη φορά στην ζωή του σοκολάτα.

sokolata-paragogos-akti-elefantostou-570-800x452Είναι από αυτά που δεν μπορούμε να φανταστούμε εμείς του δυτικού κόσμου που έχουμε όλα τα προϊόντα φαγώσιμα και μη, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους.

Σε ένα συγκινητικό ρεπορτάζ, ένας δημοσιογράφος ταξιδεύει μέχρι την Ακτή Ελεφαντοστού, μία χώρα που παράγει μεγάλες ποσότητες κακάο. Με το κακάο να είναι από τα βασικά είδη που εξάγει η αφρικανική χώρα, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την «ανάγκη» όλου του υπόλοιπου κόσμου για σοκολάτα και να βγάλουν τα προς το ζην.
Ο δημοσιογράφος φτάνει στο σπίτι ενός μικροπαραγωγού ο οποίος πουλάει το κακάο για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Του δείχνει την φετινή σοδειά η οποία αποδεικνύεται πολύ μικρή. Όταν ερωτάται εάν γνωρίζει τι παράγεται με τους κόκκους που πουλάει απαντάει αποστομωτικά πως «όχι», ενώ με παιδική αθώα αφέλεια συνεχίζει λέγοντας πως του έχουν πει πως με τους κόκκους κακάο στο εξωτερικό φτιάχνουν ένα ωραίο φαγητό αλλά δεν γνωρίζει εάν αυτό ευσταθεί. «Εγώ το κακάο το μαζεύω προκειμένου να ζήσω την οικογένειά μου», λέει.
Ωστόσο ο δημοσιογράφος του επιφυλάσσει μία έκπληξη. Του δίνει να δοκιμάσει σοκολάτα. Μόλις η γεύση της κατακλύζει το στόμα του ένα χαμόγελο γεμίζει το πρόσωπό του. «Δεν ήξερα ποτέ πως το κακάο είναι τόσο γευστικό», λέει και μας κάνει όλους εμάς να σκεφτόμαστε πως τίποτα μα τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο.
https://www.youtube.com/watch?v=zEN4hcZutO0&w=500

koolnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ