Αρχείο

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν από την Ουάσιγκτον

poutin-ompamaτου Paul Craig Roberts

Το άρθρο του Eric Zuesse που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Op-Ed News επιβεβαιώνει τις αναφορές μου ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για ένα πρώτο πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας.http://www.opednews.com/populum/printer_friendly.php?content=a&id=180039

Το πολεμικό δόγμα των ΗΠΑ έχει αλλάξει. Τα Αμερικανικά πυρηνικά όπλα δεν περιορίζονται πλέον σε μια δύναμη αντιποίνων, αλλά ο ρόλος τους έχει αναβαθμιστεί σε μια δύναμη "προληπτικής" πυρηνικής επίθεσης. Η Ουάσιγκτον έχει αποσυρθεί από την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Συνθήκη με την Ρωσία και αναπτύσσει μια αντιβαλλιστική ασπίδα (ABM). Η Ουάσιγκτον δαιμονοποιεί την Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο με απαράδεκτα ψέματα και προπαγάνδα, προετοιμάζοντας τους λαούς για πόλεμο κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και τα προσκείμενα σε αυτές κράτη.

Η Ουάσιγκτον έχει πεισθεί από τους νεο-συντηρητικούς ότι τα Ρωσικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα είναι ανέτοιμα και σε κακή κατάσταση. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη οφείλεται σε μια απαρχαιωμένη πληροφόρηση της προηγούμενης δεκαετίας, όπως η άποψη που αναλύεται στο άρθρο με τίτλο "Η άνοδος της Αμερικανικής πυρηνικής κυριαρχίας" των Keir A. Lieber και Daryl G. Press, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2006 στο περιοδικό του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR), Foreign Affairs. To CFR είναι μια οργάνωση που ελέγχεται από τις Αμερικανικές ελίτ.http://www.foreignaffairs.com/articles/61508/keir-a-lieber-and-daryl-g-press/the-rise-of-us-nuclear-primacy

Ανεξάρτητα από την κατάσταση των Ρωσικών πυρηνικών όπλων και τον βαθμό επιτυχίας ενός πρώτου χτυπήματος από την πλευρά της Ουάσιγκτον καθώς και τον βαθμό προστασίας που μπορεί να παρέχει η αντιβαλλιστική ασπίδα ABM σε περίπτωση αντιποίνων, το άρθρο του Steven Starr με τίτλο "Η φονικότητα των πυρηνικών όπλων", ξεκαθαρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητές. Όλοι πεθαίνουν. http://www.paulcraigroberts.org/2014/05/30/lethality-nuclear-weapons/

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2008 στο Physics Today, τρεις επιστήμονες με εξειδίκευση στην Γήινη ατμόσφαιρα σημειώνουν ότι ακόμα και η σημαντική μείωση των πυρηνικών όπλων, που θα μπορούσαν να μειωθούν με την συνθήκη Offensive Reductions Treaty, από 70.000 πυρηνικές κεφαλές το 1986 σε 1.700-2.200 κεφαλές ως το τέλος του 2012, δεν μείωσαν την απειλή για την ζωή στη Γη από έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι αρθρογράφοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων απωλειών σε ανθρώπινες ζωές από τις εκρήξεις, "οι έμμεσες επιπτώσεις πιθανόν να εξολοθρεύσουν την πλειοψηφία του ανθρώπινου πληθυσμού". Ο καπνός στην στρατόσφαιρα από κύματα φωτιάς θα προκαλούσε πυρηνικό χειμώνα και αγροτική κατάρρευση. Όσοι δεν πεθάνουν από τις εκρήξεις και τη ραδιενέργεια θα πεθάνουν από πείνα. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν και ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ το είχαν κατανοήσει αυτό. Δυστυχώς, καμία μετέπειτα Αμερικανική κυβέρνηση δεν το κατανόησε. Όσον αφορά την Ουάσιγκτον, ο θάνατος είναι κάτι που συμβαίνει στους άλλους, όχι σε "σημαντικούς ανθρώπους". (Προφανώς η συμφωνία SORT απέτυχε. Σύμφωνα με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Διεθνούς Ειρήνης της Στοκχόλμης, οι εννέα πυρηνικές δυνάμεις κατέχουν ακόμα συνολικά 16.300 πυρηνικά όπλα. http://rt.com/news/166132-nuclear-weapons-report-obama/)

Η Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι την ακολουθούν. Αρκετά πρόσφατα, το 2012, ο γενικός γραμματέας του NATO, Άντερς Ράσμουσεν, είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί τη Ρωσία εχθρό. Τώρα που ο Λευκός Οίκος και οι Ευρωπαίοι υποτελείς έπεισαν τη Ρωσία ότι η Δύση είναι εχθρός, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι η Ρωσία μας θεωρεί τώρα αντίπαλους, ενισχύοντας τον Ουκρανικό στρατό καθώς και τους στρατούς στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Έχοντας χάσει τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" σε Ιράκ και Αφγανιστάν, η Ουάσιγκτον χρειάζεται κάτι άλλο στη θέση του και έτσι αναβίωσε τον Ψυχρό Πόλεμο. Πιθανώς έτσι να το βλέπει η βιομηχανία όπλων, αυτοί που την προωθούν και ένα κομμάτι της Ουάσιγκτον. Αλλά οι νεο-συντηρητικοί είναι περισσότερο φιλόδοξοι. Δεν επιδιώκουν μόνο περισσότερα κέρδη για το σύμπλεγμα στρατού/ασφάλειας. Ο στόχος τους είναι η παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτον, που μεταφράζεται σε απερίσκεπτες ενέργειες, όπως η στρατηγική απειλή από το καθεστώς Ομπάμα με τη συνενοχή των Ευρωπαίων υποτελών κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αντιληφθεί ότι η Ουάσιγκτον έχει αλλάξει τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στο πολεμικό της δόγμα και έχει περάσει από τα αντίποινα στο προληπτικό πρώτο χτύπημα. Και τώρα, η Ρωσία παρακολουθεί μια καθημερινή ροή από ψέματα από τη μεριά της Δύσης και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας των σφαγών πολιτών στην Ρωσική Ουκρανία από τους υποτελείς της Ουάσιγκτον στο Κίεβο. Πολίτες, οι οποίοι βαφτίζονται ως “τρομοκράτες” και εξοντώνονται με όπλα τύπου λευκού φωσφόρου, χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας από τη Δύση.

Η κινηματογραφική ταινία "Matrix", είναι μια πραγματική απεικόνιση της ζωής στη Δύση. Ο πληθυσμός ζει σε μια ψευδή πραγματικότητα που κατασκευάζεται από τους ηγεμόνες του. Μια ομάδα ανθρώπων έχει δραπετεύσει από την πλασματική ζωή και έχει αφοσιωθεί στην προσπάθεια να επαναφέρει τους ανθρώπους στην πραγματικότητα. Διασώζουν τον Νίο, τον "εκλεκτό", πιστεύοντας σωστά ότι έχει τη δύναμη να ελευθερώσει τους ανθρώπους από την ψευδή πραγματικότητα στην οποία ζουν. Ο Μορφέας, ηγέτης των επαναστατών, εξηγεί στον Νίο: "Το Matrix είναι ένα σύστημα, Νίο. Αυτό το σύστημα είναι ο εχθρός μας. Αλλά όταν είσαι μέσα και κοιτάς γύρω, τι βλέπεις; Επιχειρηματίες, δασκάλους, δικηγόρους, επιπλοποιούς. Τα μυαλά των ανθρώπων που προσπαθούμε να σώσουμε. Αλλά μέχρι να το κάνουμε, οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν μέρος του συστήματος και αυτό τους κάνει εχθρούς μας. Πρέπει να καταλάβεις, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι έτοιμοι να αποσυνδεθούν. Και πολλοί απ'αυτούς είναι τόσο εξοικειωμένοι, τόσο απελπισμένα εξαρτημένοι από το σύστημα, που θα πολεμήσουν για να το προστατέψουν."

Το "Matrix" περιλαμβάνει ακόμα και μέρος του Ρωσικού και Κινεζικού πληθυσμού, ειδικά αυτούς που έχουν σπουδάσει στη Δύση και αυτούς που είναι επιρρεπείς στην Δυτική προπαγάνδα, αλλά γενικά οι πληθυσμοί αυτοί γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αλήθειας και ψέματος. Το πρόβλημα για την Ουάσιγκτον, είναι ότι η προπαγάνδα που επιβάλλεται στους ανθρώπους στη Δύση δεν επιβάλλεται στην Ρωσική και Κινεζική κυβέρνηση.

Πώς νομίζετε ότι αντιδρά η Κίνα βλέποντας την Ουάσιγκτον να κηρύσσει την θάλασσα της Νότιας Κίνας ως περιοχή Αμερικανικών εθνικών συμφερόντων, να μετακινεί το 60% του τεράστιου στόλου της στον Ειρηνικό και να κατασκευάζει νέες Αμερικανικές αεροπορικές και ναυτικές βάσεις από τις Φιλιππίνες μέχρι το Βιετνάμ;

Να το θυμάστε πάντα αυτό όταν η Ουάσιγκτον και οι μιντιακές της "πόρνες" συνεχίζουν να χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου. Να θυμάστε επίσης ότι η μακρόχρονη ιστορία αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η Ουάσιγκτον και τα "presstitute" μίντια σας λένε ένα ψέμα υπηρετώντας μια κρυφή ατζέντα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση ψηφίζοντας έναν Δημοκρατικό αντί για Ρεπουμπλικάνο, ή, ψηφίζοντας έναν Ρεπουμπλικάνο αντί για Δημοκρατικό.

Κυριότερα αποσπάσματα από το άρθρο του Paul Craig Roberts “Washington Is Beating The War Drums”

Πηγή:

http://www.paulcraigroberts.org/2014/06/17/washington-beating-war-drums-paul-craig-roberts/

Ο Paul Craig Roberts υπήρξε βοηθός υπουργός στο Αμερικανικό υπουργείο οικονομικών σε θέματα οικονομικής πολιτικής και συντάκτης στην Wall Street Journal. Αρθρογραφούσε στο Business Week, Scripps Howard News Service και στο Creators Syndicate. Έχει συνεργαστεί με πολλά πανεπιστήμια. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του: "The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West" και "How America Was Lost". 

http://failedevolution.blogspot.gr/2014/06/blog-post_19.html

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ