Αρχείο

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ SOUTHSTREAM ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Η ΡΩΣΙΑ  ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

10_ea03d01e87

Εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα στο Voice of Russia ότι "η Βουλγαρία  δεν  ενημέρωσε τη Ρωσία για την αναστολή των εργασιών στην κατασκευή του αεραγωγού Southstream και πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει την πρόθεση να θίξει το θέμα στην Ευρωπαική Επιτροπή, αύριο 09/06/14".

Η Ρωσία από την πλευρά της ανέλαβε νομικές διαδικασίες κατά της Ευρωπαικής Ένωσης για το λεγόμενο "Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο" το οποίο καθιστά παράνομες μια σειρά εταιρειών παραγωγής αερίου που έχουν τους αγωγούς τους επί εδάφους της Ε.Ε.

Στις αρχές Ιουνίου η Ευρωπαική Επιτροπή είχε προτείνει την διακοπή της κατασκευής του  αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέχρι να γίνει συμβατή με το λεγόμενο  'Third Energy Package.'

Η Βουλγαρία ανέστειλε τις εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream μετά από προτροπή της Ευρωπαικής Επιτροπής λόγω των παράνομων διαδικασιών του project, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός  Plamen Oresharrski μετά από συνάντησή του με αμερικανούς γερουσιαστές. 

"Λάβαμε αίτημα από την Ευρωπαική Επιτροπή και κατόπιν αυτού έδωσα εντολή αναστολής των εργασιών. Περαιτέρω δράσεις θα διασαφηνισθούν μετά τις επιπρόσθετες οδηγίες των Βρυξελλών", δήλωσε ο βούλγαρος Πρωθυπουργός.

Ο αγωγός South Stream θα μετέφερε ρωσικό φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας. Το αέριο θα διοχετεύεται προς το λιμάνι της Βάρνας της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα και από εκεί θα εκτείνεται στη Σερβία, Ουγγαρία και Σλοβενία και θα ανεφοδιάζει με φυσικό αέριο τηνΔυτική Ευρώπη μέσω Ιταλίας και Αυστρίας. Η χωρητικότητα του αγωγού θα είναι 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

pic_49bc0851e91e921882dee21eae80ef2e

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ