Αρχείο

ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Για πρώτη φορά Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Μασονικών Στοών για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων

MUSEE ET TEMPLE DU GRAND ORIENT DE FRANCE FRANC MACONNERIE

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Διαφορετικά Τάγματα του λεγόμενου Ελευθεροτεκτονισμού (Franc-maçonnerie) υπέγραψαν  κοινό  ανακοινωθέν. Καλούν τα μέλη τους και όλους τους πολίτες σε μη αποχή από τις ευρωεκλογές αλλά και τους δίνουν συγκεκριμένες ντιρεκτίβες πολιτικής ψήφου.  Το δελτίο Τύπου υπογράφεται από τη Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας, τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, τον Μεγάλο Ανατολικό της Γαλλίας, τη Μεγάλη Μεικτή Στοά της Γαλλίας και τη Μεγάλη Γυναικεία Στοά του  Memphis Misraim (media press 22/05/14).

Αυτό που ανησυχεί τους "Μεγάλους Δασκάλους" των Στοών είναι η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού  που μπορεί να επιφέρει τόσο αποχή απ΄τις κάλπες όσο και στροφή σε εναλλακτικές πέραν των  σοσιαλιστών, φιλελευθέρων όπου  τα δίκτυά τους εκτείνονται .Τους  προβληματίζει επίσης  η εξάπλωση του αισθήματος στο γαλλικό λαό μιας απόρριψης του σύγχρονου πολιτικού συστήματος και μιας βαθειάς απογοήτευσης που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο πολιτικό ρεύμα. Δεν μένουν μόνο στις διαπιστώσεις αλλά δίνουν και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή με αποφατικό τρόπο:

"όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ υποψηφίων που εκπροσωπούν κινήματα ή κόμματα ακραία, λαϊκίστικα, ευρωφοβικά, ρατσιστικά, αντισημιτικά, ομοφοβικά."

Με την κοινή τους ανακοίνωση καλούν όλους τους Γάλλους να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Μαίου 2014, "διότι μια μαζική αποχή θα σηματοδοτήσει την ανάσχεση κάθε προόδου...και θα αποτελέσει απειλή για τη Δημοκρατία σε όλην την Ευρωπαική Ένωση που εδώ και 60 χρόνια υπερασπίζεται τις ανθρωπιστικές αξίες..."

66a8986a-d1ac-11e1-b3da-5c1cb164157b-493x328

macon

Είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον της Μασονίας για τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών , ώστε έχει ήδη προγραμματισθεί για τις 28 Μαΐου 2014 το 1° Φόρουμ των Φιλελεύθερων και Αδογμάτιστων Μασονικών Ταγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1°Forum des Obédiences maçonniques libérales et adogmatiques de l’Union Européenne  ), στην έδρα του Μεγάλου Ανατολικού στο Παρίσι.

GODF-bilan-élections-européennes-mpi

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια πανευρωπαϊκή συνάντηση όλων των Μασονικών Στοών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...