Αρχείο

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ...

papas-iera-sunodos1.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

2.ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

3.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

4.ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

5. ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

6. ΔΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ

7. ΕΙΚΟΝΑ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ "ΑΓΙΟΥ"

8. (ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΡΟ) ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

9. ΜΕ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ... ΣΤΗΝ "ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΩ ΡΩΜΗΣ"

 

Προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

1.) Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ως Γενικός Διευθυντής της “Αποστολικής Διακονίας”, δίδει δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο την εικόνα του Φραγκίσκου της Ασσίζης.

2.) Η εικόνα του Φραγκίσκου της Ασσίζης Βυζαντινής τεχνοτροπίας τον παρουσιάζει ως Αγιο με φωτοστέφανο -και αναγράφεται σ’ αυτήν ότι είναι Αγιος-, για να δοθεί ως δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας.

3.) Αναφέρεται ρητά ότι η απεικόνιση του Φραγκίσκου της Ασσίζης ως Αγίου γίνεται για να φέρει κοντά Παπικούς και Ορθόδοξους.

5.) Με άλλα λόγια. Κορυφαίος Συνοδικός θεσμός, με την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή του, δίνει εικόνα στον Πάπα Φραγκίσκο (τον οποίο μάλιστα αποκαλεί επίσκοπο Ρώμης) με την οποία αναγνωρίζει τον Φραγκίσκο της Ασσίζης ως Αγιο.

7.) Από πότε η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει ως Αγίους ανθρώπους που είναι εκτός Εκκλησίας;

8.) Ποια απόφαση υπάρχει οποιασδήποτε Ορθόδοξης Εκκλησίας που αγιοκατατάσσει τον Φραγκίσκο της Ασσίζης;

9.) Η εν λόγω απίστευτης ασχημίας οικουμενιστική ενέργεια έγινε προφανώς εν γνώσει του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου και με την πλήρη κάλυψή του αφού της αποστολής μετέσχε ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος.

10.) Εγινε όμως και εν γνώσει της Ιεράς Συνόδου;

11.) Αν δεν έγινε εν γνώσει της Ιεράς Συνόδου προφανώς πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να αχθεί το θέμα για συζήτηση στη Σύνοδο.

12.) Αν δεν υπάρξει αντίδραση και αν δεν αχθεί το θέμα για συζήτηση, η Ιερά Σύνοδος μένει εκτεθειμένη ως συνυπεύθυνη για το ειδεχθές οικουμενιστικό εκκλησιαστικό έγκλημα διαρκείας που προέβη ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας.

13.) Η εν λόγω ενέργεια συνιστά ασφαλώς ακραίο φαινόμενο “λαικού Οικουμενισμού” το οποίο επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

14.) Προσέξτε ότι ο “Αγιος Πατέρας” εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το ανέλπιστοδώρο που στοιχείται 100% στους στόχους του Βατικανού.15.) Προσέξτε επίσης ότι απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον Αρχιδιάκονο Επιφάνιο για να του ζητήσει να προσεύχεται γι’ αυτόν επειδή εκτίμησε προφανώς την αήθειά του να γονατίσει σε Παπικό ναό μια μέρα πριν για να προσευχηθεί με κομποσχοίνι με το πρόσχημα ότι βρίσκεται μπροστά σε μνημείο που συνδέεται με τον Απόστολο Παύλο.

16.) Ιδού ποιοι είναι οι Συνοδικοί Μητροπολίτες της παρούσας περιόδου -όπως αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος- από τους οποίους αναμένουμε να τοποθετηθούν:

Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ,

Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος,

Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος,

Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτος,

Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος,

Γρεβενών κ. Σέργιος,

Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος,

Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος,

Παροναξίας κ. Καλλίνικος,

Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,

Ζακύνθου κ. Διονύσιος,

Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος

17.) Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν είναι μέλη της Ιεράς Συνόδου αυτή την περίοδο, προφανώς δεν μπορούν να μείνουν αδρανείς ιδιαίτερα αν οι συνοδικοί Μητροπολίτες σιωπήσουν.

 

Αναμένουμε.

Παναγιώτης Τελεβάντος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...