Αρχείο

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ update επιτέλους!

Cgdgapture

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Oι 13 μοναχές που είχαν απαχθεί από τη μονή της Αγίας Θέκλας απελευθερώθηκαν μεταδίδει το al manar.Tην είδηση αναμεταδίδει και η The Daily Star του Λιβάνου η οποία ανακοινώνει ότι η είδηση επιβεβαιώνεται και από δήλωση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Λιβάνου Αμπάς Ιμπραήμ.  To L Orient le Jour σήμερα επίσης αναδημοσιεύει την είδηση προσθέτονας ότι είχαν απηχθεί από τους Τζιχαντιστές της Αλ Νόσρα. Η διαδικασία της παράδοσης βρίσκεται σε εξέλιξη. To ίδιο νέο μεταδίδει και το διεθνές ειδησεογραφικό Fr 24. Νωρίτερα υπήρχαν αραβικά δημοσιεύματα που προανήγγειλαν την σημερινή απελευθέρωση.

Η ισλαμιστική οργάνωση που κρατούσε ομήρους τις μοναχές η διαβόητη για τη δράση της στη Συρία η Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης)  παρακλάδι της Αλ Κάιντα είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι απαιτεί την απελευθέρωση 500 κρατουμένων σε φυλακές Συρίας και Λιβάνου σύμφωνα με το δορυφορικό κανάλι  Al- Mayadeen .

To OTV αναφέρει ότι  τελικά η ανταλλαγή προυποθέτει την απελευθέρωση 153 κρατουμένων.

Μεταφέρθηκαν στην πόλη Arsal του Δυτ.Λιβάνου μέσα στη βδομάδα (REUTERS) και σήμερα επαναπατρίζονται και είναι καθ΄οδόν προς Δαμασκό όπου θα γίνει πανηγυρική υποδοχή στη Δαμασκό.Στις ομήρους συμπεριλαμβάνονται και τρεις κοπέλες που εργάζονταν στο ορφανοτροφείο της Μονής.Από τα συριολιβανέζικα σύνορα ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Δαμασκού δήλωσε " Οι επιχειρήσεις που διενήργησε ο συριακός στρατός στο  Yabroud διευκόλυναν τη διαδικασία "AP,RT,cbs.news

 

Από δηλώσεις του ελληνορθόδοξου επισκόπου Δαμασκού, Λούκα από τα συρολιβανέζικα σύνορα περιμένοντας τις καλόγριες Συριακή τηλεόραση

update 20 35 : ΑΓΩΝΙΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ :Παρά την αντιπροσωπεία που αναμένει μοναχές στα σύνορα, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, τοπικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη εμπλοκή  της υπόθεσης παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ιμπραήμ.

update 22 :56 : Η καθυστέρηση μετατρέπεται σε ΕΜΠΛΟΚΗ. Η ροή των πληροφοριών είναι συνεχόμενη , αλληαναιρούμενη και αντιφατική. Τα ίδια τα συριακά και λιβανέζικα μέσα αλλάζουν ανά λεπτό σχεδόν τα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν παραδοθεί οι καλόγριες και ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος αποχώρησε από το σημείο αναμονής. Από την άλλη ο Λιβανέζος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Ιμπραήμ διαβεβαιώνει ότι τα τελευταία προβλήματα που προέκυψαν δεν θα αναστείλουν την ευτυχή έκβαση (naharnet/elnashra). Το Dampress  και άλλες πηγές  θεωρούν ότι το όλο ζήτημα καταλήγει σε μια  υπόθεση ρουτίνας των τρομοκρατικών δικτύων όπου κυριαρχεί το ψέμα και η έλλειψη κάθε συνείδησης.

update 23:33: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ !!!! Σύμφωνα με τη δήλωση του Αμπας Ιμπραήμ στο LBCI, παρέλαβε τις μοναχές και τις έχει στην αυτοκινητοπομπή του (naharnet/al khabar)

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την απελευθέρωση 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ