Αρχείο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ. AΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ Β΄ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ(ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)


Οι καθ υπαγόρευση δηλώσεις των μοναχών ενόψει του δεύτερου κύκλου των συνομιλιών της Γενεύης

112222

οι μοναχές έχουν υποχρεωθεί να κρατούν χαρτιά με αναγεγραμμένη την ημερομηνία 05/02/14

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π , Βρυξέλλεςγια το pentapostagma.gr   

Από χθες εξασφαλίσαμε σε αποκλειστικότητα το β΄ βίντεο  με το φυσικό ήχο όπου ακούγονται τα λεγόμενα των απηγμένων μοναχών της Μααλούλα.O τηλεοπτικός σταθμός  Al-Jazeera ( Κατάρ) όπως μεταδώσαμε πρώτοι χθες 9/02/14  πρόβαλε δεύτερο βίντεο την Κυριακή με τις μοναχές ομήρους της Μααλούλα( AFP/radiovatican/l'orient je jour ) .Σύμφωνα με το Al-Jazeera η εγγραφή του βίντεο έγινε στις 5 Φεβρουαρίου ουσιαστικά κλείνοντας 2 μήνες μετά την απαγωγή.(afp)Το κανάλι Al Mayadeen και τα ειδησεογραφικά του  Λιβάνου el nashra ,mijhar,OTV, Tayar όπως και πολλά άλλα μέσα υποστηρίζουν ότι οι απαγωγείς είναι μέλη της φοβερής  Jabhat al - Nusra παρακλάδι της Al-Qaïda.Το βίντεο που μεταδόθηκε στο καταριανό κανάλι δεν είχε τον φυσικό ήχο ήταν εμφανές ότι είχε γίνει μοντάζ επικάλυψης των λεγομένων τους και ρετουσάρισμα από σχολιαστή.Το βίντεο μεταδόθηκε και από το λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό LBCI .Προσδοκούν να χρησιμοποιήσουν τις μοναχές ως ανθρώπινη ασπίδα για να μην επιτεθούν τα κυβερνητικά στρατεύματα στο Υabrood. Το αυθεντικό βίντεο είχε ανέβει πρώτα στο διαδίκτυο από σελίδες που πρόσκεινται στην "συριακή αντιπολίτευση".

Η πόρτα του σπιτιού όπου διαμένουν οι καλόγριες ανοίγει...

Η απομαγνητοφώνηση από τα αραβικά  με τις μοναχές που ομιλούν στο βίντεο:

-Ήρθαμε για να δούμε πως είστε, αν είστε καλά.

-Δόξα τω Θεώ, ευχαριστούμε τον Θεό, είμαστε καλά.

-Σας λείπει κάτι;

-Όχι, μόνο να γυρίσουμε στο σπίτι μας, αυτό θέλουμε.

-Το καθεστώς ισχυρίζειται σ΄όλον τον κόσμο και στη Γενεύη ότι σας κακοποιούμε, και ότι σας χτυπάμε ότι σας φερόμαστε βάναυσα. Τι του απαντάτε;

-Όχι, από τότε που ήρθαμε εδώ δεν πάθαμε τίποτα, όμως όταν ήμασταν στο μονή την βομβάρδιζαν  και φοβόμασταν. Όμως  ήμασταν αποφασισμένες να μείνουμε στο μοναστήρι και να μη φύγουμε απ΄αυτό διότι είναι καθήκον μας να παραμείνουμε στη μονή. ... σας ευχαριστούμε που μας προστατεύσατε ... αισθανθήκαμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας και ανάμεσα στα παιδιά μας.. ... είμαστε εντάξει, όλα καλά,βρισκόμαστε ανάμεσα στα αδέλφια μας, αυτοί μας αγαπάνε και εμείς τους αγαπάμε, και αν θέλει ο Θεός θα επιστρέψουμε στο μοναστήρι μας σύντομα. ...

treee(απευθυνόμενες στην κάμερα)

Δόξα τω Θεώ, είμαστε εντάξει, αν θέλει ο Θεός θα μας δείτε και θα σας δούμε και εμείς ... είμαστε εντάξει, .... για όσους ρωτάνε για μας τους λέμε ότι είμαστε καλά και ελπίζουμε να φύγουμε από δω σύντομα... ... είμαστε καλά στην υγεία μας.. ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που προσεύχονται για μας.. είμαστε εντάξει και δεν μας λείπει τίποτα.Νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε μακριά από το μοναστήρι μας και ζητάμε την υποστήριξη  όλων για να γυρίσουμε στο σπίτι μας και στο μοναστήρι μας.Μακριά από το σπίτι μας εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για μας. Ευχόμαστε την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και των φυλακισμένων που κρατούνται είτε δίκαια είτε άδικα.Ο Θεός να απελευθερώσει όλο τον κόσμο και να μας απελευθερώσει και εμάς και ας γίνουμε εμείς η αιτία αλλά και θυσία  για να επιστρέψουν οι κρατούμενοι εξαιτίας των οποίων κρατούμαστε και εμείς εδώ  και ας τους δούμε. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο σ΄όλη την γη που ενδιαφέρθηκε για μας και τους ζητάμε να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για μας μέχρι να τους δούμε όπου και να είμαστε. Είμαστε καλά, δεν έχουμε προβλήματα και όλοι ενδιαφέρονται για μας  και αν θέλει ο Θεός θα μας δείτε και θα σας δούμε και ευχόμαστε η ειρήνη να βασιλεύσει σε όλο τον κόσμο, κάθε άνθρωπος να δικαιωθεί και να ζήσει ειρηνικά και να μην έχει προβλήματα. Άν θέλει ο Θεός θα τα πούμε σύντομα.

Η επικοινωνία συνεχίζεται με ορισμένες πλευρές στο εξωτερικό για τη διευκόλυνση της εξόδου των μοναχών σε ένα ασφαλές μέρος το συντομότερο δυνατόν σχολιάζει ο άνθρωπος που τους πήρε την υποτυπώδη συνέντευξη.Ενώ δηλώνοντας τη στράτευσή του, αμέσως μετά καταλήγει «αλλά η συμμορία του ΄Ασσαντ επιχειρεί  να ναυαγήσουν οι προσπάθειες.Θέλει  να τους κάνει κακό για να κατηγορήσει ύστερα τους αγωνιστές, ο Θεός να είναι βοηθός.”

Από τη χθεσινή δημοσίευση της ηλεκτρονικής σελίδας του δορυφορικού σταθμού Al Jazeera

Τα χαρτιά που κρατούν οι μοναχές και επιδεικνύουν στις κάμερες  γράφουν: Τετάρτη 5/ 2/ 2014.Eίναι η ημερομηνία που εκτιμάται ότι γυρίστηκε το βίντεο πριν ακολουθήσει την πεπατημένη δηλ.αποστολή στο κανάλι της Αλ Τζαζίρα που εδρεύει στο Κατάρ και από εκεί διανομή σε λιβανέζικα κανάλια.

Ο δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός Αl Mayadeen και το Τayar, σχολιάζουν ότι η κράτηση των μοναχών στο Yabrood χρησιμοποιείται ως μέσο εκβίασης στην κυβέρνηση Άσσαντ προκειμένου να μην επιτεθεί στην στρατηγικής σημασίας πόλη του όρους Καλαμούν. Η Χεζμπολλά από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει σε αυτήν τη μάχη της απελευθέρωσης του Yabrood με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο που είχε βοηθήσει στο Αλ Κιουσέιρ.(IRIB)Ανώνυμες πηγές που επικαλούνται αραβόφωνα μέσα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Άσσαντ καθυστερεί την επίθεση στην πόλη αυτή λόγω της ομηρίας των μοναχών παρά το ότι είναι προγραμματισμένη εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Ο Γάλλος πανεπιστημιακός Bassam Tahan έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι η όλη απαγωγή στήθηκε για να χρησιμοποιηθούν οι μοναχές σαν ανθρώπινη ασπίδα ώστε το Yabrood που είναι στην περιφέρεια της πρωτεύουσας να παραμέινει ορμητήριο των Τζιχανιστών για όλη την περιοχή (IRIB).

Δείτε το βίντεο

//www.youtube.com/embed/IE-AHFEDfLA

 

Δείτε επίσης:

[cplw category="54" width="500" height="500" effects="none" posts_to_show="6" time="1000" sort_by="date" excerpt_length="10" thumb_width="150" thumb_height="150" date_format="F j, Y" display="title" order="desc"]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ