Αρχείο

ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ


1017430_10152019423754848_214252860_n

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει προ μηνών και είχαμε δημοσιοποιήσει και στην Ελλάδα, ότι δηλαδή συνελλήφθησαν στο Ικόνιο της Τουρκίας άτομα που εμπλέκονται στον βιντεοσκοπημένο  σφαγιασμό των μητροπολιτών Χαλεπίου, Παύλου Γιαζίζι και Γιοχάννα Ιμπραήμ.

   Με σημερινά τους δημοσιεύματα (02/01/14) τα τουρκικά ειδησεογραφικά AGOS και Democrat Haber, αποκαλύπτουν ότι ο δήμιος τους ονομάζεται Μοχάμεντ Abdurakhmanov, γνωστός και ως Abou Banet στους τζιχαντιστικούς κύκλους της Συρίας.Το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, απεφάνθη ότι ο κατηγορούμενος για κατοχή όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα, είναι μέλος της d'Al-Qaïda.Το κατηγορητήριο συνοδευόταν από απόρρητη αναφορά των υπηρεσιών ασφαλείας.Σύμφωνα μ’αυτήν ο συλληφθείς έχει ταυτοποιηθεί ως φυσικός αυτουργός του αποτρόπαιου αποκεφαλισμού του ορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου.Η επίμαχη σκηνή παρουσιάστηκε με βίντεο στο διαδίκτυο στις 22/06/13. Ο σχετικός φάκελος της υπόθεσης διακινήθηκε μεταξύ του τομέα Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών και των αστυνομικών αρχών της Κωνσταντινούπολης στις 02/07/13 με αρ.πρωτ.502/2013, δηλαδή λίγο μετά την προβολή του σκληρού βίντεο.

   Κατά την ανακριτική διαδικασία οι εφημερίδες μεταδίδουν ότι ο δήμιος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του σφαγιασμού.Ο δολοφόνος βρίσκεται  έγκλειστος στη φυλακή Maltepe στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα πάντα με τον φάκελο της υπόθεσης βρέθηκαν στην κατοχή του 2 χειροβομβίδες, και 186 φυσίγγια εκρηκτικών τα οποία έφερε στο μαύρο ειδικό γιλέκο που φορούσε. Την ίδια ζακέτα αυτοκτονίας έφερε και κατά τον βιντεοσκοπημένο αποκεφαλισμό.

Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις και υποσχέσεις του τουρκικού υπουργείου δικαιοσύνης ότι « θα κόψει το κεφάλι» του ισλαμιστή Αbou Banet, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για έκδοση του δημίου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.Το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης  σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα σε έγγραφό του από τις 26/08/13, εκτιμά ότι ο αποκεφαλισμός δεν έπληξε την έννομη τάξη της Τουρκίας και αφορά εσωτερικές διαμάχες της Συρίας.

    Σε εσωτερικό έγγραφο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι κατά την προανάκριση επεδείχθησαν φωτογραφίες από το διάσημο βίντεο του αποκεφαλισμού στον κατηγορούμενο και του έγινε η ερώτηση αν αναγνωρίζει τον εαυτό του. Ο δράστης ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος που πραγματοποίησε τον αποκεφαλισμό αλλά ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε επίσης ότι κάθε Παρασκευή συνηθίζονταν τέτοιου είδους πράξεις στις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και ότι αυτό ήταν απόφαση της οργάνωσης ή των επικεφαλείς.

     Το ΑΙΝΑ (01 /01 /2014) αναφέρεται στην ενδελεχή  έρευνα του τούρκου  ακαδημαικού Erkan Metin ο οποίος « επιβεβαιώνει ότι οι δύο επίσκοποι Χαλεπίου που απήχθησαν στις 22 Απριλίου 2013 δολοφονήθηκαν από μέλη του ΙSIS (Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και τoυ Sham)  και ο εκτελεστής τους βρίσκεται φυλακισμένος στην Κωνσταντινούπολη ».

     O Erkan Metin  υποστηρίζει ότι οι οι τουρκικές αρχές αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά του βίντεο  που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο με την ένδειξη « δολοφονία oρθόδοξου επισκόπου ».Ο ακαδημαικός επιβεβαίωσε ότι οι δήμιοι των επισκόπων συνελήφθησαν στην  Konya παρ΄ότι οι τουρκικές υπηρεσίες για μια ακόμη φορά δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν επίσημα την είδηση που είχε διαρρεύσει σε όλον τον Τύπο .

    Ο Metin  ο οποίος διεξήγαγε μια ολοκληρωμένη  και ανεξάρτητη έρευνα , ισχυρίζεται  ότι οι επίσκοποι απήχθησαν από ένοπλη ομάδα που απαριθμεί  70 μέλη και που είναι παρακλάδι της ISIS. Οι ίδιοι είναι και οι δράστες της δολοφονίας.Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο  Αbοu Banet, ηγετικό στέλεχος της ISIS γνωστός για την αγριότητα στις δολοφονίες μετείχε στην απαγωγή και είναι ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας των επισκόπων.  « Είναι αυτός που συνελήφθη και σήμερα βρίσκεται στην φυλακή Maltepe της Κωνσταντινούπολης » (ΑΙΝΑ)

Ο δήμιος της άγριας δολοφονίας Abοu Banet, είναι διεθνώς γνωστός στους εξτρεμιστές για τους αποκεφαλισμούς , επεισόδια που     πλέον θεωρούνται ως θέαμα για τους θαυμαστές του. Ο ίδιος έχει λάβει στη Συρία τον τίτλο του « εμίρη » καθώς είχε ιδρύσει ισλαμικό εμιράτο σε χωριά του Idlib που ήλεγχε. Οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για την προσωπικότητά του ήρθαν στο φως μόλις μια εβδομάδα πριν την απαγωγή των επισκόπων, σε ένα site του λεγόμενου « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » (all4syria.co)

 Άλλες πηγές όπως το Kavkazcenter.co που είναι το επίσημο όργανο προπαγάνδας του « Εμιράτου του Καυκάσου », παρουσιάζει  επίσης το πλούσιο βιογραφικό του Abdurakhmanov ο οποίος λειτουργεί σαν υπασπιστής του πιο σπουδαίου ρωσογεννή Τζιχαντιστή Dokou Oumarov .O τελευταίος, θεωρείται ο ήρωας των τζιχαντιστών της Συρίας που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν και ο πρόεδρος του υπαίθριου σαριακού δικαστηρίου  που καταδίκασε τον επίσκοπο σε αποκεφαλισμό.

Ο επονομαζόμενος Abou Banet γεννήθηκε στο Νταγκεστάν το 1974 και εργάστηκε και   ως τοπικός αστυνόμος του Levashinskogo . Πρόκειται για πληροφορίες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο όταν προβλήθηκε και στη Ρωσία το επίμαχο βίντεο και τότε ο κόσμος άρχισε να τον αναγνωρίζει και να γράφει σχόλια. Όλα συμφωνούν ότι πρόκειται για στενό συνεργάτη του έτερου μεγάλου εγκληματία Dokou Oumarov ή Abou Omar al Chichani (ο Τσεσένος) που μάχεται εναντίον του καθεστώτος στη Συρία (kavkaz press).

Το πρακτορείο Αgos  ήδη από  τις 6 Δεκεμβρίου υπαινίσσεται ότι οι δράστες της δολοφονίας των μητροπολιτών βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη ενώ αναφέρει και άρθρο του Ria Novosti (28/10/13) το οποίο επικαλούμενο δικές του πηγές, επιβεβαιώνει τη δολοφονία των επισκόπων από ένοπλη οργάνωση.

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας στις 02/01/14

Ο Δήμιος μετά τον αποκεφαλισμό με ματωμένα τα χέρια

Ο δήμιος του αποκεφαλισμού φωτο Democrat Haber

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ