pentapostagma-sprite
Αρχείο

Έτσι απαντάει η Κυβέρνηση στον Ερντογάν: Πριν το Πάσχα τα εγκαίνια για το τζαμί στην Αθήνα - H Άγκυρα απειλεί, το Μαξίμου "κοιμάται"

Αποφασισμένη να προχωρήσει στα εγκαίνια του τεμένους στον Βοτανικό, πριν το Πάσχα, είναι η ελληνική κυβέρνηση. Τη στιγμή που στην Άγκυρα επικρατεί η απόλυτη παράνοια, με κλιμακούμενη ακραία ισλαμιστική ρητορική και απειλές για Αγιά Σοφιά, οι Έλληνες πολιτικοί σκοπεύουν να "αναβαθμίσουν" το Ισλάμ στην πρωτεύουσα.

Οι απειλές Ερντογάν, ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με το ίδιο νόμισμα, όπως για παράδειγμα το "μπλόκο" της δημιουργίας τζαμί και το άμεσο κλείσιμο όλων των χώρων που λειτουργούν παράνομα ως τζαμί, το Μαξίμου αποφασίζει να δώσει στον Ερντογάν και τους μουσουλμάνους αυτό που ζητάνε.

Μπορεί φαινομενικά η κίνηση αυτή να αποτελεί "δείγμα πολιτισμού" και δυτική ευρωπαϊκή πολιτική, ωστόσο υπάρχει και κάτι που οι κυβερνητικοί δεν γνωρίζουν. Λέγεται "σκληρή διπλωματία".

Πόσο ακόμα θα ανεχθεί η Ελλάδα το μίσος των μουσουλμάνων και την επιθετική ρητορική των Τούρκων; Δεν έχει φτάσει η ώρα να ανταποδώσουμε; Η ώρα όχι απλά έχει φτάσει, αλλά έχουμε αργήσει...

Μπορεί οι Τούρκοι να "πυροβολούν" λέκτικά συνεχώς την Ελλάδα, αλλά δεν πειράζει, ας φτιάξουμε ένα τζαμί και ας το εγκαινιάσουμε λίγο πριν το Πάσχα. Ας ισοπεδώσουμε τα πάντα για άλλη μια φορά και ας δείξουμε ότι οι ξένοι είναι σημαντικότεροι από τους Έλληνες και τον τόπο μας.

Το έργο θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο έως τις 10 Απριλίου, οπότε εκτιμάται ότι θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια, υπό τον φόβο πάντοτε επεισοδίων από πολίτες που διαφωνούν. Άλλωστε, πολλοί θεωρούν ότι έχει αργήσει να λειτουργήσει νόμιμο τζαμί στην πρωτεύουσα, παρά τις συνεχόμενες και αυξανόμενες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας αλλά της γενικής προκλητικής (έως πολεμικής) ρητορικής κατά της χώρας μας.

Στην Αθήνα κατοικούν 250.000 μουσουλμάνοι που αναγκάζονται να προσφεύγουν σε παράνομα τζαμιά, που ουδείς ελέγχει από πού χρηματοδοτούνται και τι ρόλο παίζουν οι ιμάμηδες που λειτουργούν σε αυτά.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι υπάρχουν και διαφορετικές εισηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως για παράδειγμα να μεταφερθούν τα εγκαίνια για μετά το Πάσχα. Εισηγήσεις υπάρχουν επίσης και για να γίνει αγιασμός του κτιρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Το τέμενος, σύμφωνα με το news24/7, διοικείται από επταμελή Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από δυο εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, δυο εκπροσώπους του δήμου Αθηναίων και δυο εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων της Αθήνας. Επικεφαλής είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης θρησκευτικής διοίκησης του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Πιτταδάκης. Το Προεδρικό Διάταγμα, μάλιστα, που μετατρέπει σε Οργανισμό την Διοικούσα Επιτροπή έχει εγκριθεί από το ΣτΕ και βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news