Αρχείο

Η κρίση οδηγεί σε... παχυντικά τρόφιμα.

Τι σχέση έχει η κρίση με το πάχος; Αμεση, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Σπουδών που δείχνει ότι οι Βρετανοί που έχουν πληγεί από τις μειώσεις μισθών και τις αυξήσεις στις τιμές τροφίμων έχουν περιορίσει την κατανάλωση των (υγιεινών) φρούτων και λαχανικών και έχουν στραφεί σε παχυντικά, επεξεργασμένα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης.

Στη Βρετανία, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες αναπτυγμένες οικονομίες το διάστημα 2005-12, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν περιορισμένες και το ποσοστό ανεργίας αυξημένο. Αποτέλεσμα, οι Βρετανοί δαπανούν πλέον 8,5% λιγότερα χρήματα σε τρόφιμα, με την τάση αυτή να εμφανίζεται πιο έντονα σε συνταξιούχους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ