Αρχείο

Ρεπορτάζ ολλανδικού καναλιού: « Η Τουρκία εφοδιάζει την Αλ Κάιντα στην Συρία»

Λέει το βίντεο:

Η Τουρκία που έχει συνοριακή γραμμή πάνω από 900 χλμ. με τη Συρία ενισχύεται τώρα ακόμη περισσότερο εν αναμονή της υποσχόμενης παρέμβασης σε ένα ξεχασμένο πόλεμο. Οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν δικούς τους και στις δύο πλευρές έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. "Εδώ είναι τα σύνορα. Και εκεί ... Απ’ όσο γνωρίζω οι Αμερικανοί επιτέθηκαν, επίσης, στο Ιράκ και η ζωή παρέλυσε εντελώς. Τώρα το ίδιο πρόκειται να συμβεί κι εδώ. Τα τουρκο-συριακά σύνορα που διασχίζουν το Achakaleh έχουν κλείσει για τους Σύριους οι οποίοι εξακολουθούν να θέλουν να φύγουν για την Τουρκία.

«Κοιμάμαι εδώ για 3 ημέρες, έχω οικογένεια στην άλλη πλευρά, αλλά δεν μπορώ να τους πλησιάσω». Αυτό που περνάει είναι η ροή των εμπορευμάτων από την Τουρκία προς τη Συρία Τότε βλέπουμε κάτι αξιοσημείωτο. Εδώ οι αντάρτες φορτώνουν κουτιά γεμάτα στρατιωτικά κιβώτια. Τους βοηθάει ο Τούρκος αξιωματικός της αστυνομίας που μάλλον δεν θα θέλει να τον πάρει η κάμερα. "Ει, δεν πρέπει με τραβήξεις. Τράβα αυτούς, αλλά όχι εμένα"

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι κάτω από τα μάτια της τουρκικής αστυνομίας αποστέλλονται αγαθά προς τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού στρατού στην άλλη πλευρά των συνόρων, που πολεμούν τα στρατεύματα του Άσαντ. Αυτός είναι ένας από τους αντάρτες που συνοδεύει τα εμπορεύματα και δεν μπορεί να περιμένει για τις αμερικανικές βόμβες. "Θέλω να τους βομβαρδίσουν. Πρόκειται για έναν εγκληματικό στρατό που δεν ξέρει τι είναι η ανθρωπότητα. "

"Θέλω να βομβαρδίσουν το συριακό στρατό. "Ο τουρκικός στρατός ήταν ένας καλός σύμμαχος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών, για τους αντάρτες, αλλά αμφιβάλλω αν μπορούν επίσης να εμπιστεύονται τους Αμερικανούς. Ανησυχώ ότι οι Αμερικανοί θα επιτεθούν και στους αντάρτες, όπως στην Αλ Κάιντα και την Jabhat Al-Nasra αντί για τον Άσαντ. Η υποστήριξη της Δύσης είναι τελικά στην τελική φάση, αλλά το ερώτημα παραμένει, ποιος θα ωφεληθεί;

Σχ. ΚΟ: Όπως αναφέρεταιστον τουρκικό τύπο, ο Τούρκος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (κόμμα CHP), Ατίλλα Καρτ, είπε ότι εξασφαλίζονται πολεμοφόδια στους αντιπολιτευόμενους στη Συρία, μέσω του αεροδρομίου Εσένμπογα της Άγκυρας και ότι αυτό είναι ισόβαθμο με την προδοσία. Ο Καρτ τόνισε ότι είναι ολοφάνερο ότι τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δε μεταφέρουν επιβάτες και ανθρωπιστική βοήθεια. Ο δε Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ελ Μουαλίμ, υποστήριξε ότι στην Τουρκία παρήχθησαν τα χημικά όπλα και στη συνέχεια εστάλησαν στη Συρία. Ο Ελ Μουαλίμ υπενθύμισε μάλιστα ότι είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι ορισμένοι τρομοκράτες συνελήφθησαν με χημικά όπλα στην Τουρκία, αλλά το θέμα στη συνέχεια καλύφθηκε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ