Αρχείο

Ετοιμάζουν νέο σχέδιο Ανάν

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν εξελίσσεται σε «επαναστάτη» του γλυκού νερού! Συνεπαρμένος από την... επιτυχία της υλοποίησης των σχεδίων εκδημοκρατισμού των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής -όπως ισχυρίζονται στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού- ανακάλυψε άλλο στόχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο γενικός γραμματέας, που υποτίθεται πως είναι ο θεματοφύλακας του Καταστατικού Χάρτη του Διεθνούς Οργανισμού και ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει αποδεχθεί δυστυχώς να ξεκινήσει μια εκβιαστική διαδικασία στο Κυπριακό, η οποία πιστεύει ότι θα οδηγήσει στη ρατσιστική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι εισηγήσεις του εκπροσώπου του ΟΗΕ στη Λευκωσία Αλεξάντερ Ντάουνερ και του βοηθού Γ.Γ. Λιν Πάσκοε στον Μπαν Κι Μουν είναι να εκβιαστεί μέσω της έκθεσής του η πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης, στην παρουσία εκπροσώπων των τριών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία), η οποία θα λειτουργήσει ως νέο Μπούργκενστοκ.

Η συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Ε. δεν αποτελεί εγγύηση ότι η λύση που επιδιώκει ο ΟΗΕ θα σέβεται τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων. Η εμπειρία του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν αποδεικνύει ότι και αυτή τη φορά θα διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου βρίσκεται υπό εκβιασμό και δυστυχώς δεν έχει την ισχυρή βοήθεια της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο κ. Χριστόφιας πρέπει να επιχειρήσει «ένα βήμα πίσω», όπως τον συμβουλεύουν σοβαροί παράγοντες, που πιστεύουν ότι η νέα σχέση με το Ισραήλ μπορεί να συντελέσει σε ισχυροποίηση των κυπριακών θέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ