Αρχείο

Σκέφτομαι...πριν συμπληρώσω το Μηχανογραφικό μου!!!

Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου – Χρήσιμες Συμβουλές

ΒΙΟΛΟΓΙΑonline.gr

  • Πρώτα από όλα καλή σκέψη και ηρεμία.
  • Μην δηλώνετε καμία σχολή πρωτού ενημερωθείτε για το πρόγραμμα σπουδών της, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που την αφορούν. Το πανεπιστήμιο, την πόλη στην οποία βρίσκεται, καθώς και το κόστος σπουδών Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των σχολών και πληροφορηθείτε για τα μαθήματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική αποκατάσταση.
  • Η σειρά των προτιμήσεων που θα δηλώσετε πρέπει να αντικατοπτρίζει την πραγματική σας επιθυμία, για αυτό και να δηλώσετε όλες τις σχολές που σας ενδιαφέρουν ανεξαρτήτως βάσεων προηγούμενων χρόνων. Άλλωστε οι βάσεις καθορίζονται κάθε χρόνο από τη δυσκολία των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, τις επιλογές προτίμησης των υποψηφίων και τον αριθμό των θέσεων που προσφέρονται σε κάθε σχολή
  • Δηλώστε τη σχολή που σας ενδιαφέρει περισσότερο, σε όλες τις πόλεις που υπάρχει κατά σειρά προτίμησης (μην ξεχάσετε την απόφασή σας αυτή να τη συζητήσετε και με τους γονείς σας, για να συνεκτιμηθούν και άλλοι παράγοντες όπως οι οικονομικοί)
  • Πριν ξεκινήσετε να συμπληρώνετε το μηχανογραφικό σας δελτίο διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που βρίσκονται στις τελευταίες σελίδες του. Βγάλτε φωτοτυπίες ώστε να μπορείτε να φτιάξετε μερικά προσχέδια, χωρίς όμως να μπερδευτείτε στο τέλος με τις επιλογές σας. Να έχετε ξεκάθαρη άποψη.
  • Προσοχή στα επιστημονικά πεδία που θα δηλώσετε (αν δεν κάνετε καλή επιλογή χάνετε μόρια)

http://www.biologiaonline.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ