Αρχείο

Πέφτει η Wall Street αλλά και η δημοτικότητα Ομπάμα....

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε ψηφοφορία για το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών που αφορά την αύξηση του ορίου του χρέους μεταξύ 01:00-03:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως έγινε γνωστό από ρεπουμπλικανική πηγή. Οι Ρεπουμπλικανοί ανέβαλαν την ψηφοφορία αυτή την Πέμπτη, όταν διαφάνηκε ότι...δεν διέθεταν τις ψήφους που απαιτούνταν για να περάσει το μέτρο, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχουν με το πλευρό τους πολλούς συντηρητικούς οι οποίοι ήταν δυσαρεστημένοι με την πρώτο εκδοχή του σχεδίου...


Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ρίχνει την Wall Street

Συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπό το βάρος της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης και της μη επίτευξης συμφωνίας για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 12.143,24 μονάδες, χάνοντας 96,87 μονάδες ή -0,79%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε κατά 9,87 μονάδες (-0,36%) και έκλεισε στις 2.756,38 μονάδες.

O δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.292,28 μονάδες, με απώλειες 8,39 μονάδων ή -0,65%.

Πέφτει και η δημοτικότητα του Ομπάμα

Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έπεσε στο 40%, πιθανότατα λόγω και της κρίσης που συνεχίζεται στην Ουάσινγκτον με αφορμή το ύψος του χρέους της χώρας, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup.

Το ινστιτούτο υπενθυμίζει πάντως ότι η δημοτικότητα του Ομπάμα έχει πέσει στο 41% πολλές φορές αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2009, όμως στις 7 Ιουνίου βρισκόταν στο 50%.

Περίπου 4 στους δέκα (ποσοστό 41%) Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο Ομπάμα χειρίστηκε λανθασμένα την κατάσταση όσον αφορά την εμπλοκή στο Κογκρέσο της αύξησης του ορίου του χρέους. Πρόσφατη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου έδειχνε ότι η δημοτικότητα του Κογρέσου δεν ξεπερνά το 18%.

Ο Ομπάμα χαίρει της εκτίμησης του 72% των Δημοκρατικών, του 13% των Ρεπουμπλικάνων και του 34% των ψηφορόρων που δεν σχετίζονται με κάποιο κόμμα.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, το 52% την κρίνει "μέτρια" και από αυτούς το 75% πιστεύει ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 27 Ιουλίου σε δείγμα 1007 ατόμων και το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται στο συν/πλην 3%.

trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ