Αρχείο

«Oργανισμοί μαζικής κατασκοπείας» τα έξυπνα κινητά, σύμφωνα με τον Τζ.Άσανζ

Λονδίνο: Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Άσανζ, καταγγέλλει ότι τα λεγόμενα και «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα είναι «παγιδευμένα» έτσι ώστε «οργανισμοί μαζικής κατασκοπείας» ανά τον κόσμο να εμπορεύονται στοιχεία θέσης, διαδικτυακές επισκέψεις, κλήσεις και SMS των χρηστών. Για του λόγου το αληθές, ο Ασάνζ δημοσιεύει 287 σχετικά έγγραφα και καταγράφει σε χάρτη ολόκληρους πληθυσμούς υπό κατασκοπεία.

Στο spyfiles.org εμφανίζονται οι χώρες στις οποίες ο Ασάνζ ισχυρίζεται ότι καταγράφεται η διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών (Internet Monitoring), η χρήση τηλεφώνου (Phone Monitoring), διασπείρονται trojan, γίνεται ανάλυση ομιλίας (Speech Analysis), παρακολουθούνται τα SMS (SMS monitoring), ή η θέση του χρήστη (GPS tracking). Σε κανένα δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Σε ομιλία του στο City University στο Λονδίνο, ο γνωστός χάκερ απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας ότι όποιος έχει iPhone, Blackberry ή χρησιμοποιεί το Gmail «την έχει πατήσει». Ο Τζ.Άσανζ υποστηρίζει ότι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Καναδάς (δηλαδή οι αγγλοσαξωνικές χώρες) αναπτύσσουν «συστήματα παρακολούθησης» και η πληροφορία πωλείται σε δικτατορικά αλλά και δημοκρατικά καθεστώτα.

Τέλος, ο Άσανζ είπε ότι η υποκλοπή, αν και νόμιμη, οδηγεί σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς επιτήρησης και η δημοσίευση των επίμαχων 287 εγγράφων συνιστά μια επίθεση σε αυτή την μαζική κατασκοπεία ολόκληρων πληθυσμών.

Πηγή: In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ