Αρχείο

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Το πνεύμα του κόσμου αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Ιερούργησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρίου και  ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Σκαρλάτου, πατρός του εφημερίου του χωρίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Μακρακώμης και Τυμφρηστού Πρωτοπρ. π. Ηλία Σκαρλάτου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το χωρίο της Ευαγγελικής περικοπής «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθώς καί ὁ πατήρ ὑμῶν οἰ­κτίρ­μων ἐστίν» τονίζοντας ότι το πνεύμα του κόσμου είναι αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας.

Ο κόσμος θέλει τον άνθρωπο ισχυρό, διεκδικητικό και ανυποχώρητο. Η Εκκλησία ζητεί από τον άνθρωπο να επιδεικνύει πάντοτε μακροθυμία, υποχωρητικότητα και αγάπη.  

Εκείνος που χάνει το δίκιο του κατά κόσμον αυτός δικαιώνεται από τον Θεό, όπως σε άλλη περίπτωση είπε ο Κύριος «ο απωλέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν».

Ο Χριστιανός χάριν της αγάπης υποχωρεί και εφαρμόζει εκείνο που λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος «ηττηθώμεν  ίνα νικήσομεν».

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως κ. Ευθύμιος Τσούμας πλαισιούμενος από μαθητές της Σχολής και τους εντοπίους Ιεροψάλτες.

Κατά την διάρκεια του κεράσματος που προσφέρθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί τοπικών θεμάτων με τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου και άλλους τοπικούς παράγοντες.

f8iotidos2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...