Αρχείο

ΝΑΙ, είπε ο Ομπάμα στον ομοφυλοφιλικό γάμο...

Διεθνείς οι αντιδράσεις για την δημόσια στήριξη του Ομπάμα στον ομοφυλοφιλικό γάμο


Ο Barack Obama έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο οποίος υποστηρίζει δημόσια τον ομοφυλοφιλικό γάμο.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκε για τους αναγνώστες του το pentapostagma.gr ανήγγειλε την επίσημη θέση του σε τηλεοπτική συνέντευξη που διεξήχθη την Τετάρτη.

Η συνέντευξη ακολούθησε την δήλωση υποστήριξης του Joe Biden για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δήλωση που ερμηνεύτηκε από πολλούς αναλυτές ως στρατηγική γκάφα ολκής.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν είχε ακόμη υποστηρίξει πλήρως τον ομοφυλοφιλικό «γάμο», και η εν λόγω την άποψή του σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα βρισκόταν σε προπαρασκευαστικό ή εξελικτικό στάδιο.

Οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές επέκριναν τον Πρόεδρο, και υποστηρίζουν ότι ήταν σαφώς υπέρ της συγκεκριμένης θέσης, απλώς επιζητούσε να προβεί σε επίσημο ανακοινωθέν σε ένα στρατηγικό πολιτικά και χρονικά σημείο – ίσως μετά το τέλος των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ενώ ο Πρόεδρος της Αμερικής δημόσια υποστηρίζει πλέον και δημόσια τον ομοφυλοφιλικό «γάμο», εντούτοις θεωρεί ότι ορισμένα κράτη μπορούν να απαγορεύσουν την συγκεκριμένη πράξη εάν το επιλέξουν.

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του Ομπάμα ήταν ανάμικτες, τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στο εσωτερικό των Η.Π.Α.

Ο ανοιχτά ομοφυλοφιλικός γερμανικός υπουργός Εξωτερικών, GuidoWesterwelle,

εγκωμίασε την συγκεκριμένηανακοίνωση, και προσωπικά και εξ’ονόματος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI κατήγγειλε ότι ισχυρά λόμπι υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων πιέζουν τόσο την καθολική εκκλησία όσο και τη διεθνή κοινότητα, υπό την πρόφαση της φιλελευθεροποίησης της κοινωνίας.

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ