Αρχείο

Οι Η.Π.Α ενισχύουν με 680 εκατομμύρια δολάρια τον στρατό του Ισραήλ .

Ο Υπουργός Αμύνης του Ισραήλ μετέβη σήμερα στην Γουάσιγκτον, ανακοινώντας με τον Αμερικανό ομολογό του τα κοινά σχέδια των δύο χωρών για την επίσημη ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ ύψους 680 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε για τους αναγνώστες του το pentapostagma.gr, το Πεντάγωνο προσχεδίασε αυτό το πρόσφατο πλάνο οικονομικής ενίσχυσης του ισραηλινού στρατού. Άσκησε έντονες πιέσεις προς την Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών (House Armed Services Committee) ώστε να εγκρίνει την χρηματοδότηση του πρόγραμματος πυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος στα τέλη Μαρτίου. Η επιτροπή, υπό αυτές τις πιέσεις, προέβη στην γρήγορη έγκριση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Αξιωματούχοι άσκησαν πιέσεις ώστε η χρηματοδότηση να αυξήσει τον αριθμό των αντιπυραυλικών συστημάτων στη συνοριακή περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από τις δυσλειτουργίες που εμφάνισαν τα ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα κατά τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας τον περασμένο Μάρτιο.

Το Πεντάγωνο επιμένει ότι ο Σιδηρούς Θόλος ‘έχει σώσει πολλές ζωές’ παρότι το συγκεκριμένο αντιπυραυλικό σύστημα δεν χαρακτηρίζεται ούτε από ακρίβεια αλλά ούτε και από αποτελεσματικότητα (σταμάτησε ελάχιστους πυραύλους οι οποίοι δεν έθεταν υπολογίσιμο κίνδυνο).

Το Πρόγραμμα Σιδηρούς Θόλος αρχικά σταμάτησε να χρηματοδοτείται από τον στρατό του Ισραήλ του 2010, με την επίσημη αιτιολογία ότι αποτελεί μία άσκοπη σπατάλη, ενώ από τότε οι Η.Π.Α έχουν αναλάβει το 100 τοις εκατό του κόστους χρηματοδότησης του προγράμματος...

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ