Αρχείο

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από τα Σκόπια!

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση Αλεξάνταρ Νικολόβσκι απεύθυνε κάλεσμα στην πλειοψηφία του Στρασβούργου για να ξεκινήσει διάλογος με την Ελλάδα σχετικά με το αν εξακολουθεί να πληροί τις προϋποθέσεις που απορρέουν του να είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου! Κάτι που εντόπισε και σας παρουσιάζει αποκλειστικά το www.pentapostagma.gr

Ο Νικολόβσκι σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό τόνισε πως: «Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, το αν οι χώρες που δεν είναι πλέον υπό παρακολούθηση αν πληρούν τους όρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να σέβονται ή, όχι τα καθορισμένα στάνταρντ». Ο Σλάβος παράγοντας συνέχισε τις προκλήσεις αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει αποτύχει στο να γίνουν σεβαστές οι υφιστάμενες στην πατρίδα μας μειονότητες, στερώντας τους το δικαίωμα να μαθαίνουν τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Ο Σκοπιανός πολιτικός, μάλιστα, χρησιμοποίησε χαλκευμένη την έκθεση του Τόμας Χάμαμπεργκ, επίτροπός της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να πει πως σε αυτή την έκθεση αναφέρεται πως η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα της αλβανικής, της τουρκικής και της σκοπιανής μειονότητας και δεν τους επιτρέπει να προοδεύσουν εντός της χώρας.

Ο Νικολόβσκι με αυτή την κίνηση θέλει να εγείρει θέμα ελέγχου της Ελλάδας για το αν σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και αν εξ αυτού προκύπτει θέμα παραμονής της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο!

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ