Αρχείο

Λονδίνο: Οι τουαλέτες του Ολυμπιακού χωριού φτιάχτηκαν έτσι ώστε να μην βλέπουν προς τη Μέκκα, από «σεβασμό προς τον ισλαμικό νόμο»

Οι τουαλέτες στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου κατασκευάστηκαν έτσι, ώστε οι μουσουλμάνοι να μην πρέπει να βλέπουν προς τη Μέκκα, ενώ κάθονται στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, έπρεπε να φτιαχτεί ένας ιδανικός χώρος για τους ανθρώπους όλων των πολιτισμών, θρησκειών, ηλικιών και ικανοτήτων για τους Αγώνες του 2012.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει από τους μουσουλμάνους να βλέπουν την Kiblah – την κατεύθυνση της προσευχής - όταν επισκέπτονται την τουαλέτα.

Επίσης, ως μέρος του σχεδιασμού, ειδικές εγκαταστάσεις πλυσίματος θα συνδέονται με τα δωμάτια για την ισλαμική προσευχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουαλέτες αλλάζουν κατεύθυνση για να φιλοξενήσουντους μουσουλμάνους.

Πριν τέσσερα χρόνια, χιλιάδες λίρες από τα χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι τουαλέτες στη φυλακή Brixton στο Λονδίνο, δεν προσβάλλουν τον ισλαμικό νόμο.

Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι αναγκάζονταν να κάθονται πλάι στις τουαλέτες, έτσι ώστε να μην παραβούν τον ισλαμικό νόμο.

Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες πίεσαν τους υπεύθυνους να εγκρίνουν τη μετατροπή πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ