Αρχείο

Πάπας Φραγκίσκος: «Αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα»

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε στα πλήθη που συναθροίζονται στην  Πλατεία Αγίου Πέτρου,  ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι τα  τελευταία για την ανθρωπότητα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Σε μια ζοφερή, από κάθε άποψη  ομιλία του, ο Πάπας δήλωσε ότι η υπάρχουσα χαοτική κατάσταση του κόσμου σηματοδοτεί την αρχή των «έσχατων καιρών», και  από το νέο έτος  ο κόσμος είναι πιθανό να είναι εντελώς αγνώριστος , σε σχέση με αυτόν  που  γνωρίζαμε τουλάχιστον  μέχρι σήμερα .

Ο Ποντίφηκας ανακοίνωσε στην ουσία  την  επίσημη  έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνοντας ότι  η φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο θα είναι ουσιαστικά μια «παρωδία», όπως δήλωσε  και στον ναό   Santa Maria μέσα στον Δεκέμβριο.

«Είμαστε κοντά στα Χριστούγεννα. Θα υπάρξουν φώτα, θα υπάρξουν εορτές , φωτεινά δέντρα, ακόμα και στολίδια ενώ ο κόσμος συνεχίζει να διεξάγει ένα ανελέητο και αιματηρό  πόλεμο », είπε ο ίδιος .

Ο Ποντίφικας, διευκρίνισε  τις απόψεις του αυτές  το Σαββατοκύριακο, λέγοντας στο πλήθος των πιστών Καθολικών στην κεντρική πλατεία ότι , «ενώ ο κόσμος λιμοκτονεί, και το  χάος διευρύνεται , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι  φετινές γιορτές των Χριστουγέννων για εκείνους που επιλέγουν να τις  γιορτάσουν,  μπορεί να είναι οι  τελευταίες τους».

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ο σύγχρονος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ δύο πολιτισμών, τονίζαμε ότι η  περίοδο της ανθρωπότητας που διανύουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια , οδηγεί σε ένα σύγχρονο πόλεμο μεταξύ  δύο  εντελώς διαφορετικών πολιτισμών, με έπαθλο την ψυχή των ανθρώπων.

Ο παλαιός πολιτισμός παραμένει προσκολλημένος στις παλιές αξίες, οι οποίες είναι  δοκιμασμένες εκατό φορές ως ορθές  «απομιμήσεις συμπεριφοράς» .

Τώρα μέσα στην δίνη των παγκόσμιων εξελίξεων «νέοι  άνομοι τρόποι συμπεριφοράς» κάνουν την εμφάνιση τους, και προσπαθούν να διαμορφώσουν την δική τους « φόρμουλα».

Προωθούνται από μια συγκεκριμένη ελίτ, ζητήματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης , η νέα μορφή της οικογενείας, ο πολυπολυτισμός, η αχρήματη κοινωνία, και  άλλα τα οποία γυρνούν στην κυριολεξία τον κόσμο " ανάποδα".

Παρόλα αυτά ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας , θεωρούμε ότι γνωρίζει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει.

Η Ευρώπη κινδυνεύει από τις ορδές των τζιχαντιστών, το  περιστατικό στο Παρίσι άλλωστε το αποδεικνύει, η Συρία φλέγεται, η Λιβύη το ίδιο.

Νέα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα εμφανίστηκαν στον ορίζοντα , τα οποία προμηνύουν παγκόσμια σύγκρουση , στον ειδικό χώρο της Μέσης Ανατολής.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η πιθανή διενέργεια θρησκευτικών συγκρούσεων τόσο μεταξύ των μουσουλμάνων ( σουνίτες –σιίτες) , όσο και μεταξύ  μουσουλμάνων  εναντίον των χριστιανών στην Ευρώπη.

Με αυτά τα δεδομένα η επόμενη  περίοδο αξιολογείται από μια πλειάδα έμπειρων γεωπολιτικών αναλυτών,    ως  άκρος  επικίνδυνη και ασταθής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ