Αρχείο

Ιεροκήρυκες από Αλβανία Κόσοβο και Σκόπια Κηρύττουν Τζιχάντ

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ Γκαζέτα Τέμα o πρώην πρέσβης της Αλβανίας στο Παρίσι, Λουάν Ράμα, ανέφερε ότι ο τζιχαντιστικός σπόρος στην Αλβανία καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα από τον Σαλί Μπερίσα. Διευκρίνισε ότι είχε αποφασίσει ο Μπερίσα να εντάξει την Αλβανία στην Ισλαμική Διάσκεψη, την εποχή που ήταν πρόεδρος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, «Η χώρα μας έγινε προβληματική από τότε που η Αλβανία διακυβερνιόταν από τον Σαλί Μπερίσα, που μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης άνοιξε τις θύρες για θρησκευτικά ιδρύματα και ‘φιλανθρωπία’, θέτοντας το θεμέλιο – φάντασμα για το αραβο-αλβανικό έθνος, που έκρυβε τρομοκράτες που καταδίωκαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών». Τόνισε ότι οι τζιχαντιστές στη χώρα δρουν ανενόχλητοι και «κάποιοι ιεροκήρυκες (του Ισλάμ) από την Αλβανία, το Κόσοβο και τα Σκόπια, κηρύττουν τζιχάντ με τον πλέον ανοικτό τρόπο, ακόμα και μέσω των ΜΜΕ».

Ο Λουάν Ράμα πρόσθεσε επίσης ότι εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι ότι «μια μέρα η Αλβανία μπορεί να κυβερνηθεί από ένα θρησκευτικό (τζιχαντιστικό) κόμμα. Επείγουσα και ευρύτερη συζήτηση απαιτεί το πρόβλημα της σύνδεσης της θρησκείας με την πολιτική στην Αλβανία. Ίσως, κάποια μέρα οι πολιτικοί μας αναζητώντας ψήφους, για να παραμείνουν στην εξουσία, μεταφέρουν την πολιτική στους χώρους της μουσουλμανικής λατρείας. Τότε οι Αλβανοί θα βρεθούν ενώπιον ενός θρησκευτικού κόμματος (τζιχάντ) που θα βλέπει εχθρικά κάθε άλλη πολιτική έκφραση».

Θεωρούμε ότι η Αλβανία αποτελεί μεγάλο παράγοντα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια μαζί με την Βοσνία. Κοινό στοιχείο ο μουσουλμανικός εξτρεμισμός που βρίσκει χώρο να αναπτυχθεί και να δράσει. Οι αποκαλύψεις του Λουάν Ράμα δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες και η Αλβανία θα πρέπει να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης από τον διεθνή παράγοντα. Όσο για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών, αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας συνεχώς την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες διεθνείς μυστικές υπηρεσίες.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ