Αρχείο

Φωτογραφίες που βραβεύτηκαν: Εκπληκτικές εικόνες ανεπανάληπτα τοπία!

 

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού για τον Φωτογράφο Άγριας Ζωής της Χρονιάς 2013 (σ.σ. pentapostagma.gr - Wildlife Photographer of the Year 2013) απαθανάτισαν την φύση στις πιο απροσδόκητες της στιγμές: ηφαιστειακές εκρήξεις, πολικές αρκούδες βυθισμένες σε παγωμένα νερά, «στέμματα» φτιαγμένα από μωρά κροκοδείλων, πιθήκους που «λούζονται» από παγωμένες νιφάδες χιονιού.

Η πρώτη θέση του διαγωνισμού για το 2013, όμως, ανήκει δικαιωματικά σε έναν φωτογράφο από τη Νότια Αφρική που κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά σε ελέφαντες στην Botswana της Αφρικής ώστε να απαθανατίσει την στιγμή που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από μικρή λίμνη εμφανίζοντας τις αντανακλάσεις τους και την κίνησή τους στον φωτογραφικό φακό. 

South African photographer Greg du Toit 

Ένα 14χρονος φωτογράφος κέρδισε το βραβείο του Νεαρού Φωτογράφου Άγριας Ζωής του Έτους 2013 για την φωτογραφία μίας γιγάντιας μητέρας-κροκοδείλου που εμφανίζεται να φορά-«στέμμα», που δεν είναι τίποτα άλλο από τα μωρά της που έστεκαν πάνω της για να προφυλαχθούν.

 

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Natural History Museum), όπου και οι φωτογράφοι εκθέτουν τις μοναδικές τους φωτογραφίες στο κοινό από τις 18 Οκτωβρίου.

Oμεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού, ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος   Greg du Toit κατάφερε να υπερκεράσει 43.000 συμμετοχές από 96 διαφορετικές χώρες. Το αινιγματικό πορτρέτο του απεικόνισε ελέφαντες στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής  στο Βόρειο Tuli της Botswana.

Η φωτογραφία ονομάζεται η Ουσία των Ελεφάντων, ενώ η εικόνα ελήφθη από απόκρυφο σημείο στη στάθμη του εδάφους χρησιμοποιώντας μια αργή ταχύτητα κλείστρου ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα και να απεικονισθούν τα γιγαντιαία ζώα με μοναδικό τρόπο.

Δείτε και τις υπόλοιπες μοναδικές εικόνες:

Snow moment: Jasper Doest  

  

The cauldron 

 

Joe McDonald

 

Connor Stefanison  

pentapostagma.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...