Αρχείο

Φθιώτιδος: »Να μην ελπίζουμε από τούς ισχυρούς του κόσμου την λύση των προβλημάτων»

Πλήθος πιστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας για πανστρατιά προσευχής υπέρ της καταπαύσεως της πολυμετώπου κρίσεως, η οποία ενέσκηψε στην Πατρίδα μας, την Παρασκευή 31 Ιουλίου το βράδυ και κατέκλυσε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, όπου τελέσθηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως και έψαλλαν δύο βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς κ. Ανδρέου Ιωακείμ και του Μουσικολογιωτάτου Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ξηρομερίτη.

Κατά τη διάρκεια της νυκτερινής θείας Λειτουργίας τέθηκαν προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, του Αγίου Νικολάου του Πλανά, του Οσίου Ξενοφώντος, του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου και των Σαββαϊτών Πατέρων των Ιεροσολύμων, ενώ κατά την Εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, καθώς την 1η Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την πρόοδο του Τιμίου Σταυρού.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος με αγιογραφικά και πατερικά παραδείγματα αναφέρθηκε στην δύναμη της προσευχής.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πιστούς, οι οποίοι άκουσαν την πρόσκληση του Ποιμενάρχου τους για πανστρατιά προσευχής και προσήλθαν στην ιερά Αγρυπνία, τονίζοντας ότι η προσευχή όταν αναπέμπεται εν πίστη και μετανοία προκαλεί την σωτήρια επέμβαση του Θεού για την προστασία των ανθρώπων.

Εάν δεν ζητήσουμε επίμονα την μεσολάβηση του Θεού, να μη ελπίζουμε από τούς ισχυρούς του κόσμου την λύση των προβλημάτων μας.

Ας βάλουμε μεσίτρια την Υπεραγία Θεοτόκο και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, ας κρούσουμε την πόρτα του ελέους του Θεού, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στο τέλος ανέπεμψε δέηση «επί συμφοράς λαού», του Αγιοτάτου Πατριάρχου Καλλίστου.

Η χθεσινή Ιερά Αγρυπνία ήταν η απαρχή και άλλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ιερά Μη­τρό­πο­λη με Ιερές Ακολουθίες, ομιλίες στα Πνευματικά Κέντρα και συνε­λεύ­σεις, για τις οποίες θα ενημερωθείτε λεπτομερώς με ειδικό πρόγραμμα, που θα κυκλο­φο­ρή­σει.

img 9352 1

img 9359

img 9363

img 9386

img 9406 2

img 9407

img 9418 0

img 9440 2

img 9482 1

img 9487

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ