Αρχείο

Εννιά χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, προέκυψε Αναστασιάδης...

Ν. Αναστασιάδης: 57,5%, Σ. Μαλάς 42,5%

Πέντε χρόνια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ διακυβέρνησης από την κομμουνιστική κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και του εθνομηδενιστή Δημήτρη Χριστόφια και η πόρτα άνοιξε διάπλατα για τον θιασώτη του Σχεδίου Ανάν και ψευτοδεξιό, Νίκο Αναστασιάδη. Η ιδεολογική πόλωση ήταν εκεί και έδωσε μεγάλη ώθηση στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, μιας και ο τελευταίος είχε την επίσημη στήριξη των συλλόγων των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και των εθνικοφρόνων σωματείων.

Η καταστροφή στο Μαρί αποδείχθηκε καταλυτική για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως και κάποιες θέσεις του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος αποδέχθηκε την παρουσία των Τούρκων εποίκων στο νησί. Όμως, πάνω απ' όλα, έπαιξε ρόλο η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ οικονομική διαχείριση μιας κυβέρνησης, που για το μόνο που μερίμνησε, ήταν η καταβολή επιδομάτων σε κάθε λαθρομετανάστη που έστελναν οι Τούρκοι στα ελεύθερα εδάφη από την «πράσινη γραμμή».

Ό,τι ήταν για την Ελλάδα ο ΓΑΠ, ήταν για την Κύπρο ο απαράδεκτος Δημήτρης Χριστόφιας, που με τη σειρά άνοιξε την πόρτα σε άλλον απαράδεκτο, τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Ελληνισμός της Κύπρου, αποφάσισε. Το μέλλον θα δείξει κατά πόσον έπραξε ορθά.

πηγη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ