Αρχείο

Αναγνώστης«Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ THΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ.»

Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ THΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ.
ΔΙΟΤΙ 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ.
ΑΛΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ-ΠΕΝΝΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΕΝΩ ΑΛΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΤΑΝΤΖΗΣ.
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΗΘΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ,ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ,ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΟΠΩΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ,ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΕΞΑΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ.ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.
ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΕΞΑΝ ΟΙ ΒΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΓΝΗΣΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ,ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΚΤΛ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ....ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΝΕΣ.
ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Μ.Μ.ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
.

Δείτε επίσης:

[cplw category="2241" width="500" height="500" effects="none" posts_to_show="6" time="1000" sort_by="date" excerpt_length="10" thumb_width="150" thumb_height="150" date_format="F j, Y" display="title" order="desc"]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ