Αρχείο

Ισλαμική Αντιδημοκρατική Δράση στα Σύνορα της Ελλάδας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εφετείο της Φιλιππούπολης αποφάσισε την αύξηση της ποινής κάθειρξης κατά ένα επιπλέον έτος για τον ιμάμη Αχμέντ Μουσά.

Ο Γενικός Μουφτής της Βουλγαρίας, Μουσταφά Χατζή, δήλωσε ότι η απόφαση ενορχηστρώθηκε από τα ΜΜΕ και τις διωκτικές αρχές και συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος των μουσουλμάνων.

Ο Μουσά, ο οποίος ήταν ιμάμης στο Τζαμί Αμπού Μπεκίρ στο Πάζαρτζικ, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και να πληρώσει πρόστιμο 5000 λέβα. Ο Μουσά και οι κατηγορούμενοι στη «δίκη των 13 ιμάμηδων», είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή στην μη αναγνωρισμένη ισλαμιστική οργάνωση Al-Waqf Al- Islami η οποία διέδιδε ισλαμική αντιδημοκρατική ιδεολογία στις περιοχές του Πάζαρτζικ, του Σμόλιαν και του Μπλαγκόεβγκραντ.

Το Εφετείο ακύρωσε ακόμη τις ποινές με αναστολή που είχαν επιβληθεί για άλλα δύο μέλη της εν λόγω ομάδας, τον Αμπντουλάχ Σαλί, περιφερειακό μουφτή του Πάζαρτζικ και τον Σαϊντ Μουτλού, ιμάμη της Σάρνιτσα, οι οποίοι πλέον καλούνται να καταβάλουν πρόστιμα 3000 και 4000 λέβα αντίστοιχα. Οι ποινές για τα υπόλοιπα δέκα άτομα, που προέβλεπαν επιβολή προστίμων διατηρήθηκαν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανάλυση μας στο pentapostagma.gr, η δράση των συγκεκριμένων μουσουλμάνων σε μια περιοχή εγγύτατα και με εύκολη πρόσβαση προς την Ελλάδα προβληματίζει και θα πρέπει να εξετάζεται με προσοχή από τη χώρα μας. Ειδικά οι συνθήκες αναταραχής που ζούμε σήμερα, προσφέρονται όσο ποτέ για τέτοιες αντεθνικές δράσεις.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ