Αρχείο

Το φάντασμα της «Βιοτρομοκρατίας» πάνω από την Ρωσία , τα Βαλκάνια και την Ευρώπη

Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ σε βιολογικό εργαστήριο  στο έδαφος της Γεωργίας ;

Εφιαλτικά σενάρια , "πάνω" από την Ρωσία , τα Βαλκάνια και την  ευρωπαϊκή ήπειρο γενικότερα , τα οποία σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ , είναι απολύτως εφικτά και τα οποία εμπλέκουν άμεσα τις ΗΠΑ.

Στη Μόσχα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία οι δραστηριότητες του Πενταγώνου στον τομέα της  ανάπτυξης της βιοϊατρικής, σε εργαστήρια που  βρίσκονται δίπλα από τα  ρωσικά σύνορα. Αυτό αναφέρθηκε από το  ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ως σχόλιο στην  έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την τήρηση των συμφωνιών και των δεσμεύσεων για τον έλεγχο των βιολογικών  όπλων,  της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και τον αφοπλισμό, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ  σημείωσε ότι το πιο αμφιλεγόμενο κέντρο  από την άποψη αυτή είναι, το αποκαλούμενο Κέντρο Έρευνας Δημόσιας Υγείας στο Λούγκαρ στα περίχωρα της Τιφλίδας, το οποίο στην ουσία είναι  ένα εργαστήριο υψηλού  επίπεδου, στρατιωτικών  βιολογικών πειραμάτων. Το τμήμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικών Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ.

«Οι αμερικανικές και γεωργιανές αρχές κατέβαλαν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψουν το πραγματικό αντικείμενο, και τον προσανατολισμό των δραστηριοτήτων της στρατιωτικής μονάδας του αμερικανικού στρατού, που ασχολείται αποκλειστικά  με τη μελέτη ιδιαίτερα επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών. Το Πεντάγωνο προσπαθεί να εφαρμόσει μέσω ύποπτων διαδικασιών , βιολογικό πόλεμο  και σε άλλες χώρες της ΚΑΚ »,  ανέφερε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό προκαλεί ανησυχία σχετικά με τις δραστηριότητες του Πενταγώνου στους τομείς που έχουν άμεση σχέση με τη Σύμβαση για την απαγόρευση των βιολογικών και τοξικών  όπλων (BTWC), που πραγματοποιήθηκε με φόντο τη φαινομενική αδιαφορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για την ενίσχυση της Σύμβασης ως μέσο συλλογικής ασφάλειας», λένε στη Μόσχα.

Ο εκδότης του ρωσικού αμυντικού περιοδικού «Άμυνα» Igor Korotchenko είπε επίσης ότι «η συμμετοχή  Αμερικανών στρατιωτικών γιατρών μπορεί να υποδεικνύει ότι μια από τις δραστηριότητες του εργαστηρίου αυτού, είναι η στρατιωτική  μικροβιολογία, ή  κοινώς ο βιολογικός πόλεμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο , οι δραστηριότητες  αυτού του εργαστηρίου «υποστηρίχθηκαν» σθεναρά από τον πρώην Πρόεδρο Σαακασβίλι, και η νυν ηγεσία της Γεωργίας , θα  πρέπει να διενεργήσει ενδελεχή έρευνα σχετικά με τους πραγματικούς στόχους και το αντικείμενο αυτού του μυστικού εργαστηρίου, αναφέρει έτερο δημοσίευμα .

Στην Ουκρανία, σύντομα πολύ σύντομα θα είναι  έτοιμο ένα "μυστικό" ερευνητικό κέντρο, στο οποίο θα διεξάγονται  πειράματα με  θανατηφόρους ιούς. Το έργο χρηματοδοτείται από αμερικανικές  εταιρείες και συνδέεται στενά με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, παρόμοια εργαστήρια υπάρχουν  ήδη στη Γεωργία και τη Μολδαβία. Υπάρχει τελικά ο μύθος της βιοτρομοκρατίας ή είναι μια πραγματική απειλή η υλοποίηση μιας  βιολογικής επίθεσης;

Αυτά  τα εργαστήρια υπό την αιγίδα των ΗΠΑ,  αποτελούν έναν ακόμη «κρίκο» στην αλυσίδα παρόμοιων «εργαστηρίων» στην  περίμετρο των συνόρων της Ρωσίας και δυνητικά απειλεί την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των χωρών της Κεντρικής Ασίας, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί αναλυτές .

Η Κατασκευή του κεντρικού εργαστηρίου αναφοράς (Antiplague Research Institute) όπως ονομάζεται στο Αλμάτι ξεκίνησε από  το 2010 με την οικονομική υποστήριξη της αμερικανικού Πενταγώνου  .

Μέσα στο 2015 θα κατασκευασθούν νέες εγκαταστάσεις ενός  σταθμού έγκαιρης προειδοποίησης «νέων εστιών επικίνδυνων νόσων»  με κέντρο αναφοράς την Κεντρική Ασία και έδρα το χωριό Otar ( υπαγόμενο στο  Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργίας DNISKHI ) . Η κατασκευή έχει ξεκινήσει  από  τον Απρίλιο του 2014 και θα κοστίσει το ποσό των  5.600.000 δολαρίων

Επισήμως το κεντρικό εργαστήριο αναφοράς στο Αλμάτι δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την «μη εξάπλωση των ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων» που παραμένουν στο Καζακστάν από την εποχή του σοβιετικού  στρατιωτικού βιολογικού  προγράμματος. Για τον λόγο αυτό διεξάγεται, πλήθος ερευνών από αμερικανούς επιστήμονες,  23 και πλέον χρόνια από  την διάλυση της ΕΣΣΔ!!.

Ωστόσο, ένας αριθμός περιστατικών καταδεικνύει  ότι  στην πραγματικότητα , αυτό το εργαστήριο  χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων από τις ΗΠΑ. Την επιμέλεια του όλου προγράμματος που  υποστηρίζει ο γερουσιαστής Richard Lugar , έχει ο αμερικανικός στρατός .

Στην αρχή το αμερικανικό πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην  διάλυση των σοβιετικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Καζακστάν όπως έπραξε και σε  άλλες Δημοκρατίες των χωρών της  ΚΑΚ , αλλά  στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε θέματα βιολογικών όπλων , ιδιαίτερα στην Ουκρανία και την Γεωργία, όπου λειτουργούν  «εδικά αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια» για τον σκοπό αυτό.

Η πρακτική της χρησιμοποίησης αυτών των «εργαστηρίων»  σε άλλες χώρες αποδεικνύει  ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν  να λειτουργούν τέτοιου τύπου «ειδικά προγράμματα» σε εγκαταστάσεις  μακριά από το νομικό πλαίσιο της χώρας τους,  πίσω από «κλειστές πόρτες» , υπό την ηγεσία του στρατού ή των μυστικών υπηρεσιών CIA, ( ο επικεφαλής του αμερικανικού εργαστηρίου στο χωριό Alexeevka κοντά στην Τιφλίδα είναι η Anna Zhvania στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Γεωργίας) .

Η στελέχωση τους περιλαμβάνει και αλλοδαπό προσωπικό , συμπεριλαμβανομένης και της  διπλωματικής ασυλίας που δίδεται για ευνόητους λόγους

Το κόστος του κτιριακού  συγκροτήματος στο Αλμάτι  αγγίζει το ποσό των 108 εκατομμυρίων δολαρίων  , σημαντικά υψηλότερο από το κόστος ενός απλού εργαστηρίου που εξειδικεύεται σε θέματα επιδημιών και μόνο. Έτσι πιστοποιείται η  τοποθέτηση πανάκριβου  εξοπλισμού διπλής χρήσης για (ειρηνικούς και στρατιωτικούς σκοπούς)  .

Η εμφάνιση πανάκριβων  αμερικανικών «κλειστών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο έδαφος των κρατών μελών του οργανισμού  CSTO εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα, αναφέρει η Μόσχα που έχει ενοχληθεί σφόδρα από αυτήν την αμερικανική «δραστηριότητα» κοντά στα σύνορα της  .

Σύμφωνα με Ρώσους εμπειρογνώμονες , η δημιουργία των εργαστηρίων  υπο την αιγίδα του Πενταγώνου στα ρωσικά σύνορα απειλεί τη βιολογική ασφάλεια και επιτρέπει στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών να πραγματοποιήσει στο μέλλον επιχειρήσεις βιολογικού πολέμου .!!

Σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα  αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια παρέχουν πρώτον, την δυνατότητα διεξαγωγής στρατιωτικής βιολογικής έρευνας ( συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών στον τομέα των στελεχών διάφορων νόσων  ) εκτός του αμερικανικού εδάφους, χωρίς το φόβο  διαμαρτυριών των αμερικανικών οργανώσεων και πολιτών και εκτός του πλαισίου των αμερικανικών  νόμων .

Δεύτερον, επιτρέπουν την παράκαμψη των διεθνών συμφωνιών , ιδίως της Συμβάσεως του 1972 για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα ( BTWC ) .

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί αποφεύγουν συστηματικά την  δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου στο πλαίσιο της συμφωνίας BTWC, αρνούμενοι στους Ρώσους εκπροσώπους την επίσκεψη εργαστήρια που βρίσκονται στα εδάφη αυτά, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα .

Τρίτον, σε τέτοια εργαστήρια βιολογικών ερευνών  μπορούν να δημιουργηθούν παθογόνα στελέχη ιδιαίτερα επικίνδυνων ιών  με στόχο την δημιουργία ενός ιδιαίτερου γονότυπου που θα μπορούσε να  εξαφανίσει τα ζώα ή τον πληθυσμό μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Το καλοκαίρι του 2013 , ο τότε επικεφαλής της Rospotrebnadzor Genanti  Onishchenko δήλωσε δημοσίως ότι το αμερικανικό εργαστήριο στη Γεωργία ασχολείται ενεργά με βιολογικά προγράμματα με σκοπό την διενέργεια επίθεσης κατά της Ρωσίας . Ένας άλλος στόχος για τους αμερικανικούς επιστήμονες , στην περιοχή αποτελεί  σίγουρα   το Ιράν .

Τέταρτον , οι Αμερικανοί μπορούν εύκολα να διεξάγουν πειράματα και να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα αυτών, ελέγχοντας παραμέτρους όπως η  παθογένεια , η θνησιμότητα , και άλλες ιδιότητες επιδιορθώνοντας και τελειοποιώντας το «τελικό προϊόν» .

Οι ειδικοί του ρωσικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Μικροβιολογίας του υπουργείου άμυνας δεν αποκλείουν την παραδοχή, σχετικά με την  επιδημία της άτυπης νόσου στη νότια Ρωσία το 2013 ( μηνιγγίτιδα στα παιδιά στην περιοχή Rostov , αφρικανική πανώλη των χοίρων και του αφθώδους πυρετού στο Κουμπάν  στον Βόρειο Καύκασο ) να αποτελούσε «βιολογικό όπλο» που «εκτοξεύθηκε»  σκόπιμα από το εργαστήριο στην Γεωργία.!!

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιθυμεί να επεκτείνει περαιτέρω την πρόσβαση του μέσω του στρατιωτικού  βιολογικού  προγράμματος , στην ευρύτερη περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δημιουργώντας « θανατηφόρα  στελέχη μικροοργανισμών» .

Τέλος, μεταξύ άλλων , στόχος των αμερικανών αποτελεί και το ρωσικό επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει τα διάφορα ινστιτούτα της χώρας.

Σύμφωνα με ανοικτές πηγές και πληροφορίες που « απελευθερώνονται» κατά καιρούς  από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ,η όλη διαδικασία «επώασης ιογενών στελεχών επικίνδυνων ασθενειών» σε  πρώην σοβιετικές δημοκρατίες με αντάλλαγμα οικονομική αμερικανική βοήθεια, είχε την έγκριση των κυβερνήσεων  της Ουκρανίας , της Γεωργίας , του Αζερμπαϊτζάν και του Καζακστάν, αγνοώντας ταυτόχρονα  όμως τις ανησυχίες των κατοίκων των χωρών αυτών . Στην περίπτωση του Αζερμπαϊτζάν , το 2005 υλοποιήθηκε  η μεταφορά περισσότερων από 60 δειγμάτων  από επικίνδυνα βακτήρια στο Ιατρικό Κέντρο του Στρατού των ΗΠΑ .

Οι Γερουσιαστές Walter Reed και Richard Lugar , συνέχισαν την απρόσκοπτη  χρηματοδότηση των σχετικών προγραμμάτων του Πενταγώνου, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί επιστήμονες .

Σε γενικές γραμμές , για αρκετές δεκαετίες , οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχηματίσει ένα εκτεταμένο δίκτυο εργαστηρίων διπλής χρήσης σε διάφορα μέρη του κόσμου ( Ευρώπη, Αφρική, Νοτιοανατολική Ασία ) .

Στον μετασοβιετικό χώρο, τέτοιου τύπου βιολογικά εργαστήρια διαθέτουν οι  Αμερικανοί, στην Ουκρανία, στην Μολδαβία και την Γεωργία και  μικρότερους  σταθμούς που αυτήν την στιγμή εκσυγχρονίζονται,  σε  Αζερμπαϊτζάν και  Ουζμπεκιστάν .!!!!

Το υπό κατασκευή εργαστήριο στο Καζακστάν έχει ονομαστεί από τον  τοπικό Τύπο ως " BioPro " .

Αν οι ανησυχίες σχετικά με την παρουσία εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ και των εχθρικών προθέσεων τους αποδειχθούν αληθινές  , η απειλή που θέτει η αμερικανική Βιολογική μονάδα κοντά στα σύνορα με την Ρωσία είναι τεράστια  ,με δεδομένη  την ελεύθερη ανταλλαγή αγαθών μεταξύ της Ρωσίας και του Καζακστάν στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης και της  ανεξέλεγκτης μετανάστευσης του εργατικού δυναμικού και της  εγγύτητας  πιθανών πηγών επικίνδυνων ασθενειών( ιδίως εστίες πανώλης στο Κιργιστάν , από την οποία τον Αύγουστο του 2013, για πρώτη φορά από το 1981 , αρρώστησε και πέθανε ένας έφηβος ) .

Οι απαγορευμένες αμερικανικές δραστηριότητες με βιολογικούς ιούς  υπονομεύουν την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης , της Ρωσίας , των Βαλκανίων , απειλώντας  όλον τον κόσμο..

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ