Αρχείο

Σκοπός του ISIS η κατεδάφιση χριστιανικών ναών και η εξαφάνιση των χριστιανών

Εκατοντάδες Αρμένιοι σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου, χάνοντας και  τις περισσότερες εκκλησίες που υπήρχαν στην χώρα αυτή εδώ και εκατοντάδες χρόνια , αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού τύπου.

«Αν στην περίπτωση του Ιράκ, προς το παρόν, δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για θύματα μεταξύ των  Αρμενίων,  στη Συρία πρέπει να αναφέρουμε  με λύπη ότι τα θύματα του πολέμου είναι  εκατοντάδες μεταξύ των συμπατριωτών μας, καθώς επίσης δεν υπάρχουν πια πολλές  από τις αρμενικές εκκλησίες και τα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κέντρα,που υπήρχαν στην χώρα»  είπε ο ιερέας Gevorg Vardanyan (της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας) σε τηλεοπτική  εκπομπή  στη Μόσχα.

Ειδικότερα, μία εκκλησία  του XV αιώνα , η οποία ανατινάχθηκε με ΤΝΤ στο Χαλέπι, και η οποία αποτελούσε έναν ιστορικό  ναό , ο οποίος ήταν το κέντρο της αρμενικής κοινότητας στην πόλη αυτή, προξένησε μεγάλη λύπη στους Αρμένιους .

Πριν από την ένοπλη σύγκρουση,  στη Συρία υπήρχαν  περίπου 80.000. Αρμένιοι,  ενώ τώρα υπάρχουν 30 έως 35.000, δήλωσε ο  ιερέας Gevorg Vardanyan .

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος της Εκκλησίας της Αρμενίας , Μητροπολίτης Βσέβολοντ Τσάπλιν, μιλώντας για την κατάσταση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής , δήλωσε  ότι,  «η απάντηση στην ωμή βία θα είναι  σκληρή και θα είναι ακριβώς η απάντηση που απαιτείται, για όσα έχουν κάνει οι Τζιχαντιστές».

« Ίσως σήμερα πρέπει να διασφαλίσουμε  ότι οι χριστιανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας,  θα δείξουν  περισσότερη δύναμη και θα  απαντήσουν  στα δεινά των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Μπορεί η   υποστήριξη να είναι μια πιο ενεργή  διπλωματία , ή μια πολεμική απάντηση σε εκείνους που περιφρονούν τους ανθρώπινους και τους θεϊκούς ηθικούς κανόνες »,  είπε ο ίδιος. Ορθώς μιλά ο Μητροπολίτης, πρέπει να εξουδετερωθούν οι Τζιχαντιστές με πολεμικές επιχειρήσεις .

Με τη σειρά του, ο Ρώσος Μητροπολίτης  Αλέξανδρος Μπορίσοφ πρότεινε σε κάθε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Ρωσικής Εκκλησίας, να πραγματοποιούνται ειδικές προσευχές για τους διωκόμενους χριστιανούς.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, υπενθυμίζουμε ότι 395μ.χ οι Βησιγότθοι του Αλάριχου κατέστρεψαν το τείχος του ιερού της Ελευσίνας, και πολλά άλλους ελληνικούς ναούς. Οι βάρβαροι αυτοί , σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών ιστορικών κατά κάποιο τρόπο ευρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή. Σκοπός ήταν η εξαφάνιση του ελληνικού πολιτισμού . Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μία διατεταγμένη αποστολή για την εξαφάνιση του χριστιανισμού από τους Τζιχαντιστές. Η καταστροφή των αρχαίων της Παλμύρας για παράδειγμα , θεωρείται για αυτούς παράπλευρη απώλεια. Ο στόχος των  παγκόσμιων κέντρων  εξουσίας ήταν , είναι και θα είναι ο χριστιανισμός και οι χριστιανοί όπου και εάν  βρίσκονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ