Αρχείο

«Αγωνιούν» και οι Γερμανοί για το ελληνικό ζήτημα αλλά με λάθος «τρόπο»

Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας zeit.de, ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει με ισχυρή πλειοψηφία την εθνικοποίηση των  ελληνικών τραπεζών και τον τερματισμό της συνεργασίας της χώρας με το ΔΝΤ.  Ωστόσο, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του κόμματος ήταν αντιφατικό , γράφει η γερμανική εφημερίδα .

Έχει  αναγάγει την διαπραγμάτευση  της Ελλάδος σε αποδοχή των όρων από τους θεσμούς  η όχι, από το «εσωτερικό» του ΣΥΡΙΖΑ το Βερολίνο , σύμφωνα με τον τύπο της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν σε θέση να επικρατήσει  έναντι των σκληροπυρηνικών του κόμματός του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικράτησε στην διαφωνία για το χρέος σε μια εσωτερική αναμέτρηση του, με τους σκληροπυρηνικούς του κόμματός του. Την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε πρόταση της αποκαλούμενης   «αριστερής πτέρυγας», να μην καταβληθεί η επόμενη δόση  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες της χώρας. Η απόρριψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα για δημοψήφισμα που αφορά  την συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Στην ψηφοφορία 95 ψήφισαν κατά της πρότασης των σκληροπυρηνικών, 75 θετικά και υπήρξε μία αποχή . Τριάντα   μέλη της ισχυρής  Κεντρικής Επιτροπής έλειπαν στις περιφέρειες τους.

Ταυτόχρονα, η Κεντρική Επιτροπή ετοίμασε ένα έγγραφο βάση του οποίου  η κυβέρνηση θα υπογράψει την επόμενη  συμφωνία με βάση προηγούμενα προγράμματα βοήθειας, αποκλείοντας οποιαδήποτε «τελεσίγραφα».  Παρ όλα αυτά, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι  της γνώμης ότι μια  «αμοιβαία επωφελής» συμφωνία είναι εφικτή να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Η αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αυτήν  την εβδομάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση των  7.200.000.000 Ευρώ. Οι « θεσμοί»  απαιτούν  από την Αθήνα περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις, γράφει η εφημερίδα .

Έτσι ονομάζει ο τύπος που διαβάζουν εκατομμύρια Γερμανοί την οικονομική εξαθλίωση ενός λαού, και την υποδούλωση του στις « πολυεθνικές».

Η πίεση του χρόνου αυξάνεται. Από τον Αύγουστο του 2014 η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια και οι τράπεζες της Ελλάδος χρηματοδοτούνται από την ΕΚΤ με το « σταγονόμετρο», καταλήγει η εφημερίδα .  Ο χρόνιος τελειώνει και  για το ενιαίο νόμισμα , η πορεία του οποίου είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και πέντε χρόνια, λέμε εμείς εδώ στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostgama.gr, ότι και να γίνει το επόμενο διάστημα το θέμα της Ελλάδος θα τελειώσει, θα σταματήσει να απασχολεί τους « φιλεύσπλαχνους εταίρους μας ». Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Μας λοιδόρησαν μας χλεύασαν , μας κατηγόρησαν σαν λαό εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια. Ο δε ευρωπαϊκός τύπος ασχολούνταν μαζί μας σχεδόν καθημερινά με κάποιο θέμα. Τώρα που εμείς θα αποτελέσουμε « ιστορία» , με ποιόν θα ασχοληθούν όλοι αυτοί;

Η Γαλλία έχει ήδη σοβαρό οικονομικό πρόβλημα το οποίο το μετέθεσε  για μετά από δύο χρόνια, η Ισπανία έχει και αυτή χοντρό πρόβλημα, με την  ανεργία μαζί με τους podemmos να αυξάνεται συνεχώς, η Ιταλία ο πρωθυπουργός της οποίας δώρισε και γραβάτα στον Α.Τσίπρα, κινδυνεύει λόγω του χρέους 1, 2 τρις ευρώ, η Ιρλανδία το ίδιο, η Φιλανδία έχει ύφεση  , στην Ολλανδία  το χρέος διογκώνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και τέλος η Γερμανία που επιτίθεται στην ελληνική ναυτιλία μας , έχει  και αυτή σοβαρό πρόβλημα ,  το οποίο  ΟΛΟΙ  αυτοί το κρύβουν επιμελώς .

Όλοι αυτοί λοιπόν οι  νέοι « Σταυροφόροι»,   που ήλθαν  ξανά να πάρουν αυτά που άφησαν το 1204, στην τότε Βυζαντινή Αυτοκρατορία  ,  θα « φύγουν» με εντελώς άδεια χέρια. Διότι τα σχέδια από « ψηλά» λένε αλλά, …. όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για «αυτούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ